Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ OI ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ TOY ΣΥΡΙΖΑ


1. Ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  κ. Σίμος Κεδίκογλου, μετά την απόφαση του Eurogroup,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο, τα ξημερώματα, είναι επώδυνη, αλλά σταματάει την πορεία προς το χάος που θα έφερνε η άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από την Ευρωζώνη...
Όμως, το πιο σημαντικό τώρα είναι: Πώς θα βοηθήσουμε την Κύπρο να σταθεί ξανά στα πόδια της. Δεν είναι ώρα για διχαστικά συνθήματα. Ούτε για ανεύθυνες κραυγές...
Τώρα κοιτάζουμε μπροστά. Η Κύπρος έκανε το «θαύμα» πολλές φορές. Θα το κάνει ξανά!
Έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη μοναδική θέση της και τους
πλουτοπαραγωγικούς πόρους της, ώστε να επιστρέψει σύντομα στην ευημερία και την ανάπτυξη.
Ο Ελληνισμός ολόκληρος τη στηρίζει. Και δεν θα αφήσει κανέναν να
εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη αδυναμία της».
 Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας, το κόμμα και oι συνιστώσες του  (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞ.ΕΛ.), επιδίδονται σε δηλώσεις που εκτός από επικίνδυνες είναι γραμμένες από άσχετους με τα οικονομικά. 
 2. Ο κ. Τσίπρας  ψευδώς αναφέρει ότι  «ζητήθηκε από την Ελλάδα να συνδράμει στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που προορίζονται για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση και το αρνήθηκε μέσω του κ. Προβόπουλου». 
 • Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα, προκειμένου να δείξει
έμπρακτα τη συμπαράστασή της, δέχτηκε να συμμετάσχει κατά 50% στην ανακεφαλαιοποίηση των δραστηριοτήτων των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, από την ανακεφαλαιοποίηση των δικών της τραπεζών. Μετά, μάλιστα από τις επαφές του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά – και του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, προκειμένου να εξαντληθεί και η τελευταία δυνατότητα βοήθειας προς την Κύπρο, η Ελλάδα αποδέχτηκε το Κυπριακό αίτημα ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής της,  αυξάνοντας την υποστήριξή της σε 2/3 (αντί 50%) του συνολικού κόστους για τις δύο χώρες. Το ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 1 δις Ευρώ και φέρνει στα ακρότατα όρια το συνολικό ποσό που είχε δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.
Είναι, άλλωστε, αυτός ο λόγος που ο Πρόεδρος της Κύπρου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «απαντά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Ελληνικής Κυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι’ αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του» . 
3. Ως και προς την ανοησία ολκής ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει ρευστότητα από το Ελληνικό ELA στις Κυπριακές τράπεζες», προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει καν πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί. Αν γνώριζε, θα ήξερε ότι: 
Πρώτον, αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς, γιατί και η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου αποτελούν καταστήματα και όχι θυγατρικές τραπεζών στην Ελλάδα. Αντίθετα, στην επενδυτική τράπεζα (που είναι θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα) έχει ήδη δοθεί όλο το αναγκαίο ELA από τις Ελληνικές αρχές. 
Και δεύτερον, το μέγιστο που δικαιούνταν να πάρουν τα Κυπριακά Καταστήματα στην Ελλάδα από τον ELA, το έχουν ήδη πάρει - απευθείας-από την Κύπρο.  
4. Πράγματι, λοιπόν, Ελλάδα και Κύπρος έχουν καταλάβει καλά, ποιός αγωνίζεται υπέρ της μαρτυρικής Κύπρου και ποιος μιλάει για την Κύπρο, έχοντας στραμμένη την προσοχή του μόνο στο κόμμα του. Και γνωρίζουν που θα οδηγείτο ο Ελληνισμός, αν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και για μια ώρα!  
5. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η συνιστώσα του, ο Πάνος Καμμένος, σήμερα εξέδωσαν νέες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις του Eurogroup που – μεταξύ άλλων-  αναφέρουν ότι: «η Ελλάδα, όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να βοηθήσει τη Κύπρο, αλλά μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία, προκειμένου να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής, που η ίδια έχει επιλέξει…  Μέρα που είναι σήμερα, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι ραγιάδες δεν είναι μόνο όσοι ανέχονται τις αλυσίδες, αλλά και όσοι έχουν αλυσοδέσει τη σκέψη τους στα όρια που βάζουν οι αφέντες…», επαναφέροντας παράλληλα τις αστειότητες περί ELA από την Ελλάδα.
 • Η Ν.Δ., απαντώντας σε αυτές τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ευκαιρίες να “δικαιώσει” την αδιέξοδη, τυχοδιωκτική πολιτική του! Δεν τον ενδιαφέρει η Κύπρος, δεν τον ενδιαφέρουν οι τράπεζες της Κύπρου, δεν τον ενδιαφέρουν οι καταθέσεις και το βιός των Κυπρίων. Τον ενδιαφέρουν μόνο στενά κομματικά οφέλη. 
Στην Κύπρο, όμως, όλη αυτή η δημαγωγία του χρεοκόπησε. Άμεσα, απόλυτα και ολοφάνερα πλέον...
Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η “εθνικά υπερήφανη στάση” σε οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, σε κανένα θέμα δεν έχει εθνικά υπερήφανη στάση. Σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα ζητάει πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας. Σε πολλά, δικαιώνει τα χειρότερα επιχειρήματα των εχθρών της Ελλάδας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Ελληνισμό στην πλήρη απομόνωση. Και καταγγέλλει όσους του αντιστέκονται. 
Ας καταγγέλλει όσο θέλει. Τώρα πια τον κατάλαβαν όλοι. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αλλά ούτε αυτό το έχει καταλάβει ακόμα…
Αν το καταλάβαινε, θα έπρεπε να ντρέπεται. 
Αλλά πέρα που δεν καταλαβαίνει, δεν έχει ούτε τσίπα, ούτε ντροπή».  
 6. Ας μας πουν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας και ο Καμμένος, που αποτελούν πλέον ένα κωμικοτραγικό πολιτικό δίδυμο:  
 • Αυτοί, χθες βράδυ, στη θέση του κ. Αναστασιάδη, θα έλεγαν ΟΧΙ; Θα οδηγούσαν την Κύπρο στην άτακτη χρεοκοπία και στην έξοδο από την Ευρωζώνη; 
 • Και ας μας πουν και κάτι ακόμα: Τι θα έκαναν οι ίδιοι αν βρίσκονταν στη θέση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα; Θα μπλόκαραν την απόφαση που ψήφισε η ίδια η Κύπρος, οδηγώντας τη μαρτυρική Mεγαλόνησο στην καταστροφική χρεοκοπία;  
 Και στα δύο αυτά ερωτήματα οφείλουν να απαντήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου