Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Διώτης: Η ΕΥΠ ενημέρωνε τον Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ


 Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην υπόθεση εμπλεκόταν και η ΕΥΠ, η οποία ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. 
Ο κ. Διώτης καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή, παρουσίασε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τον κ. Παπακωνσταντίνου για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.
 Από τα email προκύπτει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερωνόταν από τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα για την λίστα και την «αξιοποίησή» της.Σημειώνεται ότι ο κ. Μπίκας είχε δηλώσει άγνοια ενώ ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί μόνο κατά την έλευση του υλικού από τις γαλλικές αρχές. 
Σύμφωνα με το protothema, όλα τα μηνύματα φαίνεται να ανταλλάσσονται στις 7.7.2011, αρχικά ο κ. Διώτης ευχαριστεί τον πρώην υπουργό για κάποια πρόσκληση σε εκδήλωση στην οποία δεν μπόρεσε να παραστεί. Από την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι οι δύο άνδρες  διατηρούσαν καλές σχέσεις. Μεταξύ άλλων όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει : 

Παπακωνσταντίνου : «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα; 
Διώτης : «ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ αυτά! Ηδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;» 
Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (σ.σ. Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»
 Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δώ τον Κώστα»
 Διώτης «Το άλλο το παρακολουθώ» 
Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου