Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο λαός στο πλευρό Καραμανλή!


Το σίγουρο είναι ότι η εμφάνιση του κ. Καραμανλή θα συζητηθεί ιδιαιτέρως κι όχι μόνο από την τοπική κοινωνία στη Μαγνησία, αλλά κυρίως από τους «ηρακλειδείς» του πολιτικού συστήματος.
 Σε μια συγκυρία πλήρους απαξίωσης προσώπων και πολιτικής, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να αποτελεί ένα πρόσωπο στο οποίο ο λαός δεν εκφράζει δυσφορία αλλά ενθουσιασμό και ελπίδα.
 Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν συγγνώμη επειδή το 2009 δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις του. Ακόμα περισσότεροι ήταν εκείνοι που διαπίστωσαν πόσο σεμνός και πόσο προσεκτικός είναι ο πρώην πρωθυπουργός ώστε να μην προκληθούν λανθασμένες εντυπώσεις.
 Κάποιοι από τους πολιτικούς θυμήθηκαν ένα περιστατικό επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή. Λέγεται ότι όταν προετοίμαζε κάποιον ανασχηματισμό, μελετούσε σοβαρά την αναβάθμιση του εκλιπόντος Θανάση Νάκου. Τότε ήταν υφυπουργός Εσωτερικών και σκεφτόταν να τον αναβαθμίσει σε υπουργό και να τον μετακινήσει. Ύστερα από μακρά συζήτηση που είχε με τον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Καραμανλής πείσθηκε
ότι ένας υφυπουργός σε ένα υπερυπουργείο, όπως ήταν τότε το Εσωτερικών, είχε τον χαρακτήρα, τις αρμοδιότητες και τη δουλειά ενός υπουργού. Γι’ αυτό και σε κάποια ανεπίσημη συζήτηση, ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον Νάκο: «Είσαι ένας υπουργός που δεν έγινες ποτέ υπουργός τυπικώς επειδή ήσουν τόσο απαραίτητος στη θέση σου».
Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία και την αποχώρηση του κ. Καραμανλή, κάποια άλλα παλαιά στελέχη του κόμματος θυμήθηκαν αφήγηση του πρώην πρωθυπουργού για μία συζήτηση που είχε στην Πολιτεία με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή σχετικώς με το λαό, πριν ακόμα εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ο λαός είναι σοφός και ποτέ δεν πρέπει να υποτιμούμε το αισθητήριό του» έλεγε ο Εθνάρχης. 
Αυτό αποδείχθηκε με τη σημερινή αποθέωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου