Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Για την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» παρενέβη η κ. Άννα Ασημακοπούλου


Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με θέμα την πορεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συμμετείχε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Άννα Ασημακόπουλου. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρεβέζης κ. Ευστράτιος Ιωάννου και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου και Δήμαρχος Αρταίων κ. Ιωάννης Παπαλέξης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο.
Με δεδομένο ότι μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου είναι και η υλοποίηση επενδύσεων, η Βουλευτής παρενέβη στην Επιτροπή επισημαίνοντας στον  Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου την ανάγκη επιτάχυνσης και αποτελεσματικής λειτουργίας όλων των απαιτούμενων διαδικασιών.
Άλλωστε η κ. Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη βαρύτητα που έχουν τα διάφορα επενδυτικά προγράμματα
για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έχει κάνει σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η  ενίσχυση της ρευστότητας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας αποτελεί κεντρικό μοχλό ανάπτυξης, που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής μας. 
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Ασημακοπούλου τόνισε, για μια ακόμη φορά, ότι οι διαδικασίες που αφορούν τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα πρέπει να είναι απλές, διαφανείς και να μην ταλαιπωρούν τους υποψήφιους επενδυτές. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάνονται χρήματα στους «διαδρόμους της γραφειοκρατίας» αλλά θα αξιοποιείται μέχρι και το τελευταίο ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου