Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών εισηγήθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Άννα Ασημακοπούλου


Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» εισηγήθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Άννα Ασημακοπούλου. 
 Με το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θεσπίζονται νέα εργαλεία ανάπτυξης και ρυθμίζονται θέματα για την καλύτερη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.
 Στην εισήγησή της στην Ολομέλεια της Βουλής η κ. Ασημακοπούλου τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του, σημειώνοντας πως «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης να επιφέρει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με στόχο τη δημιουργία ενός θετικού αλλά και θελκτικού κλίματος για την προσέλκυση επενδύσεων και την εισροή κεφαλαίων στη χώρα μας».
 Στη συνέχεια σχολίασε πως είναι «υποχρέωση της πολιτείας και υποχρέωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας να δημιουργήσουμε το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα οδηγήσει στο σχηματισμό του πιο φιλικού δυνατού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τους νέους επιχειρηματίες». Πρόσθεσε επίσης, πως τα επενδυτικά εργαλεία που προωθούνται με το νομοσχέδιο «μπορεί να αποτελέσουν μία σημαντική μορφή χρηματοδότησης για να κρατήσουμε τα νέα
παιδιά στην Ελλάδα».
 Τέλος, σχετικά με την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η Ελληνική επιχειρηματικότητα στην εξεύρεση ρευστότητας και χρηματοδότησης η βουλευτής ανέφερε πως «ο ρόλος των venture capital funds γίνεται ακόμα πιο σημαντικός για τις ελληνικές επιχειρήσεις που αναζητούν κεφαλαιακή ενίσχυση, που είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις της εποχής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου