Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Στην κηδεία του Νάκου ο Καραμανλής


Η παρουσία του ήταν ο ύστατος φόρος τιμής απέναντι στον φίλο και μάλιστα «στον υπουργό που δεν έγινε υπουργός επειδή ήταν τόσο χρήσιμος στις αρμοδιότητές του», όπως συνήθιζε να λέει για τον Θανάση Νάκο.
 Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Θανάση Νάκο που έφυγε πριν από μερικές ημέρες. Πριν από μερικές ώρες μάλιστα, σε ένα ειδικό αφιέρωμα που έκανε το “Newsbomb.gr” στον μεγάλο πολιτικό από τη Μαγνησία προαναγγέλθηκε με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Βόλο όπου ψάλθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.
 Ο κ. Καραμανλής το είπε και το έκανε. Πήγε στο Βόλο για να αποχαιρετήσει τον καλό φίλο και τον πολύτιμο συνεργάτη του. Μάλιστα, όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς την εκκλησία, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε πρωτοφανείς εκδηλώσεις λατρείας και επευφημιών προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.
 «Είσαι και θα είσαι ο ηγέτης μας», «Καραμανλή έλα πίσω», «Κώστα είσαι η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας», «Καλά να πάθουμε που δεν σε ακούγαμε» έλεγαν
οι συγκεντρωμένοι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό του Αγίου Νικολάου. Προς έκπληξη των ανδρών ασφαλείας μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να ανταλλάξουν χειραψία, να αγκαλιάσουν και να ασπαστούν τον πρώην πρωθυπουργό.
 Ψύχραιμος, ο κ. Καραμανλής προχώρησε με σεμνότητα προς τον ναό. Με ένα νεύμα παρακάλεσε όλους να σεβαστούν τον εκλιπόντα και να θυμηθούν το λόγο για τον οποίο βρέθηκαν εκεί. Αργότερα, πολλοί σχολίασαν ότι με τον πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. έδειξε σε όλους πώς πρέπει να τιμάται μια πολιτική και προσωπική φιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου