Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών


Πρόσθετα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα και για όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Ήπειρο για την πρόληψη των πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό ύστερα από συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των επιτελών της 8ης Μεραρχίας Πεζικού περιπολίες σε δάση και αισθητικά δασύλλια θα πραγματοποιούν και δυνάμεις του Στρατού.
Επίσης σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, αυξημένα μέτρα έχουν παρθεί για τα αισθητικά Δασύλλια των Ιωαννίνων, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι αναγνωρισμένες, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  Εθελοντικές Οργανώσεις Ιωαννίνων.
Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ οι αποφάσεις Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών  για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων, μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που θεωρείται υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι αποφάσεις ισχύουν μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι την 31-10-2011 και η απαγόρευση εφαρμόζεται από ώρα 21.00 έως 06.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου