Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σταύρος Καλογιάννης: Πολύ σημαντικό το έργο που γίνεται στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης


Τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης επισκέφθηκε σήμερα ο Σταύρος Καλογιάννης όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Γιώργο Σμύρη για τις εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου.
Σε δήλωσή του ο Στ. Καλογιάννης ανέφερε:
«Ενημερώθηκα αναλυτικά από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για την αναστήλωση της Δωδώνης κ. Γιώργο Σμύρη για τις εργασίες αποκατάστασης του θεάτρου και ειδικότερα για τις εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης των κερκίδων του κάτω διαζώματος και τις εξωτερικές κλίμακες ανόδου καθώς και για τις εργασίες που θα γίνουν στο χώρο του Πρυτανείου.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
Η δουλειά που γίνεται απ’ όλους τους εργαζόμενους, μηχανικούς, αρχαιολόγους, τεχνίτες, είναι πολύ καλή.
Οι εργασίες στο χώρο της Δωδώνης που ξεκίνησαν με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ πρέπει να συνεχιστούν χωρίς διακοπές, γι’ αυτό απαιτείται συνεχής ροή κονδυλίων από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε το έργο να παραδοθεί ολοκληρωμένο στο χρονικό πλαίσιο της 4ης προγραμματικής περιόδου. Είναι οι σημαντικότερες εργασίες μεγάλης έκτασης που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης μετά από το σπουδαίο έργο του αείμνηστου Δάκαρη με αρχιτέκτονα τον Βασίλη Χαρίση.
Από την πλευρά μου είμαι έτοιμος να βοηθήσω με κάθε τρόπο στην ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού έργου αλλά και στην προβολή του, για να αναδειχθεί περαιτέρω αυτό το μοναδικό μνημείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου