Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Στο… περιθώριο έθεσε την Ήπειρο και πάλι το ΠΑΣΟΚ!


Απουσία γνωστών στελεχών από τη συνδιάσκεψη της περιοχής μας…
Έγινε απλά για να… γίνει η Περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, που αποτελεί προπομπό της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο στην Άρτα το «παρών» έδωσε από την Κυβέρνηση μόνο ο Γιώργος Πεταλωτής, Υφυπουργός Δικαιοσύνης, που είχε μαζί του και το μέλος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρο του ΕΦΕΤ Γιάννη Μίχα.
Σε μια συνδιάσκεψη, η οποία έγινε για να συζητηθεί η στάση του κόμματος στα «καυτά» θέματα της Ηπείρου, κανένα άλλο κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε το «παρών», ούτε καν ο Γραμματέας του Κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης! «Αυτή η αντιμετώπιση δείχνει πώς βλέπει το ΠΑΣΟΚ την Ήπειρο» σημείωναν πολίτες, που περίμεναν βεβαίως περισσότερους Κυβερνητικούς, για να συζητήσουν μαζί τους τα προβλήματα της περιοχής μας. 
ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ…

Όσοι όμως έδωσαν το «παρών» περιορίστηκαν σε γενικόλογες τοποθετήσεις και αοριστίες, γνωρίζοντας προφανώς, ότι ο κόσμος περιμένει να ακούσει από αυτούς τον ελλιπή σχεδιασμό τους για την Ήπειρο. «Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να βρισκόμαστε σε μια διαδικασία διαλόγου και συζήτησης, όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι η ειλικρίνεια, η εκδήλωση των απόψεων και φυσικά οι προτάσεις» είπε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Πεταλωτής.
Ο Υφυπουργός διέκρινε… τα θετικά μηνύματα που μπορεί να εκπέμψει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, αγνοώντας βέβαια την δυσαρέσκεια ακόμη και τοπικών στελεχών του κόμματος, για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης! «Αυτό που λαμβάνουμε εμείς ως κεντρικά στελέχη είναι μια προτροπή να περάσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση» τόνισε!
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μίχας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε, ότι οι πολίτες θέλουν να δουν «φως στο τούνελ» της κρίσης, για αυτό και δεν μπορεί η συνδιάσκεψη να πάρει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. «Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτε. Θέλουμε να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι εκείνο που θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σωτηρία της χώρας»(!), επεσήμανε.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ…
Πάντως, πολλά στελέχη και υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο δήλωναν και χθες, μετά το πέρας της συνδιάσκεψης, την απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την περιοχή μας το ΠΑΣΟΚ.
«Πριν από ένα μήνα περίπου ήρθε ο Πρωθυπουργός για λίγες ώρες στην Άρτα και το μόνο που έκανε ήταν να συμμετάσχει σε μια σύσκεψη έξω από την πόλη, ενώ απέφυγε να συναντηθεί με πολίτες που βιώνουν καθημερινά τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Με τη χθεσινή συνδιάσκεψη φάνηκε, ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να…  ξεμπερδεύει με την Ήπειρο και τα προβλήματά της» έλεγαν, μεταξύ άλλων.
Τέλος, πολλοί κατέκριναν και τη στάση των τοπικών στελεχών του κόμματος, που δεν πιέζουν όσο θα έπρεπε για να δοθούν λύσεις στα ζητήματα της περιοχής. Όπως τόνιζαν σε …πηγαδάκια τους αρκετά μέλη του ΠΑΣΟΚ, «αν δεν πιέσουν τώρα την κεντρική εξουσία, για να ασχοληθεί με την Ήπειρο, πότε θα το κάνουν;».
Τέλος, στη συνδιάσκεψη του Σαββάτου, εκτός των Γιώργου Πεταλωτή και Γιάννη Μίχα πήραν μέρος οι βουλευτές του κόμματος Θ. Οικονόμου, Παύλος Στασινός, Δημήτρης Τσιρώνης και Χρήστος Κατσούρας, καθώς και στελέχη και μέλη του κόμματος στην Ήπειρο.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου