Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

π.Γερμανός Καγκελάριος:"Πρέπει η Ευρωζώνη να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας"

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Κολ, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ένας από τους ηγέτες που συνέβαλαν σε σημαντικό βαθμό στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση τη δεκαετία του 1990, ανέφερε ότι η πολιτική της Μέρκελ δεν έχει κατεύθυνση και υπάρχει κίνδυνος να εξασθενίσει τη γερμανική επιρροή.
"Η Γερμανία δεν είναι πλέον αξιόπιστος παράγοντας εδώ και πολλά χρόνια -- στο εσωτερικό και στο εξωτερικό", είπε ο Κολ, πολιτικός μέντορας της Μέρκελ στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), σε συνέντευξή του στην διμηνιαία επιθεώρηση Internationale Politik.
Ο Κολ επέκρινε την πρώην προστατευόμενη του και τούτο αποτελεί άλλη μια ένδειξη της δυσαρέσκειας στους κόλπους της συντηρητικής παράταξης για την πολιτική της καγκελαρίου, ειδικά για το πώς χειρίστηκε τις κρίσεις χρέους στην ευρωζώνη.
Τόνισε ακόμα ότι η επιρροή της χώρας του στις Ηνωμένες Πολιτείες υποχωρεί, δηλώνοντας ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να φαντασθεί πως ένας πρόεδρος των ΗΠΑ θα ερχόταν στην Ευρώπη και δεν θα επισκεπτόταν τη Γερμανία.
Δήλωσε ότι πρέπει η Γερμανία να φροντίσει να μην τα χάσει όλα και ότι πρέπει να ανακτήσει κατεπειγόντως την αξιοπιστία που είχε στο παρελθόν. Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία, πρέπει να αρχίσουν ξανά να αναλαμβάνουν ευθύνες σε διεθνές επίπεδο.
Μιλώντας για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ο Κολ είπε ότι τα προβλήματα είναι διαχειρίσιμα, αλλά πρόσθεσε ότι είχε ταχθεί εναντίον της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη εάν δεν εφαρμόζονταν προηγουμένως μεταρρυθμίσεις.
"Εάν ήμουν εγώ καγκελάριος, η Γερμανία δε θα συναινούσε στην ένταξη της Ελλάδας (στο ευρώ) χωρίς να υπάρξουν βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά από τη στιγμή που μπήκε πρέπει η Ευρωζώνη να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου