Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δεν ιδρώνει τ' αυτί της Τίνας για την αποκάλυψη του εξοχικού με τις παρανομίες


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξοχικής κατοικίας της Τίνας Μπιρμπίλης, την ίδια στιγμή που η ίδια επιλέγει την σιωπή στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σχετικά με τις παραβάσεις του παραθαλάσσιου σπιτιού της.
Το μυστήριο για το κτίσμα που, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του μηχανικού, περιλαμβάνει ουκ ολίγες παρεκκλίσεις από την οικοδομική άδεια, ενισχύουν οι πληροφορίες που όμως διαψεύδονται από τις αρμόδιες πηγές περί εντολής για αυτοψία στην εξοχική κατοικία στον Κάλαμο!
Aργά χθες το βράδυ, πληροφορίες επέμεναν ότι υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και της αρμόδιας υπηρεσίας Οικοδομικού και Κτηριαδομικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ) του υπουργείου επισκέφτηκαν την κατοικία της πρώην υπουργού.

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τα στελέχη που φέρονται να ήλεγξαν το σπίτι του Καλάμου, οι πληροφορίες αυτές διαψεύδονταν και δήλωναν άγνοια για την αυτοψία.
Τόνιζαν δε ότι η οικοδομική άδεια είχε περάσει στο παρελθόν από εξονυχιστικό έλεγχο έμπειρων περί τα πολεοδομικά υπαλλήλων, χωρίς να εντοπιστούν πολεοδομικές παραβάσεις (!) αποκαλύπτοντας όμως εμμέσως πλην σαφώς ότι η νομιμότητα της άδειας της κ. Μπιρμπίλη έχει απασχολήσει το υπουργείο στο παρελθόν.
Σύμφωνα με άλλες πηγές του protothema.gr, ο φάκελος του κτίσματος ...αναψηλαφήθηκε και στην αρμόδια Πολεοδομία Καπανδριτίου την Τρίτη! Αρχικώς, δόθηκε η εντύπωση ότι επρόκειτο περί στελεχών του ΥΠΕΚΑ, εν συνεχεία όμως αναφέρθηκε στο protothema.gr ότι μάλλον η επίσκεψη είχε γίνει από συνεργάτες της κας. Μπιρμπίλη!
Πληροφορίες πάντως από πρώην στενούς συνεργάτες της στο ΥΠΕΚΑ αναφέρουν ότι η νέα πρέσβειρά μας στον ΟΟΣΑ θα επιχειρήσει σήμερα να δώσει την δική της πειστική απάντηση στα δημοσιεύματα για το κτίσμα.

Πηγή: dexi-extrem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου