Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η κυβέρνηση δεν ελέγχει παρανομίες στα αγροτικά προϊόντα


Πάγιο ήταν και παραμένει το αίτημα των αγροτών για ελέγχους στην αγορά των αγροτικών προϊόντων.
Η αναγκαιότητα αυτή εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και από τους γεωργούς του Πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου που συνεδρίασε στη Δράμα, αλλά και από γεωργούς και εκθέτες στη γεωργική έκθεση του Φωτολίβους.
Ωστόσο, η Κυβέρνηση, με την ανύπαρκτη πολιτική της για τον έλεγχο νοθειών και παρανομιών στην αγορά αγροτικών προϊόντων, δείχνει ανοχή στη σχεδόν ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην εμπορία και διακίνηση αγροτικών προϊόντων.
Παράλληλα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του ΥπΑΑΤ με τις τελείως άστοχες αποφάσεις τους κατάφεραν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν όποια οργανωτική δομή ελέγχου υπήρχε στο κράτος.
Τόσο η μεταφορά του ΕΦΕΤ στο Υπ. Υγείας και η συγχώνευσή του με άλλους ετερόκλητους οργανισμούς του υπουργείου, όσο και η αποδυνάμωση του ΕΛΟΓΑΚ και του ΟΠΕΓΕΠ μέσω άλλης άστοχης συγχώνευσης που συμμετέχουν, λειτουργούν διαλυτικά
στην αποδυναμωμένη, ήδη, προσπάθεια του κράτους να εποπτεύει και να ελέγχει την αγορά των αγροτικών προϊόντων.
Όλα αυτά, βέβαια, λειτουργούν εις βάρος του εισοδήματος των αγροτών, των καταναλωτών, αλλά και της εθνικής μας οικονομίας.
Την ευθύνη για όλα αυτά τα αδιανόητα που συμβαίνουν την τελευταία διετία φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου