Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γερμανία: Η Ελλάδα ήταν η έκπληξη του καλοκαιριού


Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων Jürgen Büchy, κάνοντας λόγο για τους συνήθεις προορισμούς διακοπών των Γερμανών αλλά και την φετινή τουριστική κίνηση, αναφέρει πως οι Γερμανοί δεν απέφυγαν την Ελλάδα λόγω των κινητοποιήσεων και αυτό -όπως θα πει χαρακτηριστικά- ήταν η έκπληξη του καλοκαιριού.
Οι Γερμανοί συνήθως, όπως λέει ο κ. Buchy, προτιμούν για τις διακοπές τους κυρίως χώρες της Μεσογείου, όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα.
Ειδικά για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων πρόσθεσε πώς αποτέλεσε την έκπληξη του φετινού καλοκαιριού στην τουριστική κίνηση, εφόσον ούτε οι διαδηλώσεις, ούτε οι κινητοποιήσεις, ούτε οι απεργίες ταξί δεν απέφεραν αρνητικές επιπτώσεις.
Παράλληλα, όσοι Γερμανοί αρχικά είχαν σκοπό να επισκεφτούν την Β. Αφρική ανέβαλαν το ταξίδι τους και αντ’ αυτού δήλωσαν ενδιαφέρον για την Ισπανία και την Τουρκία, όπου σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε στενότητα καταλυμάτων, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί η Ελλάδα, εφόσον αποδείχθηκε η επόμενη επιλογή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου