Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Να προχωρήσουν άμεσα οι οδικοί άξονες Ιόνια Οδός – Ε-65


Το ζήτημα των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην κατασκευή των δύο μεγάλων οδικών αξόνων που αφορούν άμεσα την Ήπειρο, της Ιόνιας Οδού και της Ε-65, αναδείχτηκε για άλλη μια φορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  πρότεινε να παρέμβει το Περιφερειακό Συμβούλιο – μέσω της έκδοσης ψηφίσματος – προς τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να συνεχιστούν άμεσα τα δύο έργα, χωρίς παράλληλα να υπάρξει καμία έκπτωση επί του φυσικού αντικειμένου του
«Εδώ και καιρό είδαμε να έχουν σταματήσει οι εργασίες. Οι δύο αυτοί οδικοί άξονες, είναι δρόμοι ανάπτυξης για την Ήπειρο, μας ενδιαφέρει να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό ώστε η περιοχή μας να καταστεί κόμβος μεταφορών», είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και στο ενδεχόμενο οι δύο άξονες να μην ολοκληρωθούν σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς:
Για την Ιόνια Οδό  τόνισε, ότι πέρα των εργασιών που πρέπει να συνεχιστούν, αυτή θα πρέπει να  επεκταθεί και να καταλήξει  στην Κακαβιά.
Για την Ε-65 ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο οδικός άξονας πρέπει να φτάσει μέχρι την Εγνατία Οδό και να μη τερματιστεί στην Καλαμπάκα, όπως
είναι και η θέση των περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.  «Τους Ηπειρώτες δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με την Ε-65 στον κάμπο της Θεσσαλίας, αλλά να φτάσει και μέχρι την Εγνατία Οδό»,  είπε χαρακτηριστικά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη για έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται η συνέχιση των εργασιών στην Ιόνια Οδό και την Ε-65 με την κατάληξή τους η μεν πρώτη στην Κακαβιά και η δεύτερη μέχρι την Εγνατία Οδό. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έκανε αποδεκτή πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με αντικείμενο τα δύο έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου