Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Η οικονομική Κρίση πλήττει έντονα την Ήπειρο


Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει έντονα την Ηπειρωτική κοινωνία, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε και τα εξής:
«Τα κονδύλια προς την Περιφέρεια συνεχώς μειώνονται. Τα μεγάλα έργα «κόλλησαν», οι άνεργοι αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα «λουκέτα» διαδέχονται το ένα το άλλο. Εκατοντάδες συμπολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους αλλεπαλλήλους φόρους. Αποτέλεσμα: Ο αριθμός των νεόπτωχων να μεγαλώνει, άτομα που μέχρι πρόσφατα ξεχώριζαν στον επαγγελματικό τους τομέα να αδυνατούν ακόμη και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιους είδους δράματα. Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό των φορέων για την εξεύρεση λύσεων σε στέγαση και σίτιση. Ακόμη και για τη διανομή ρουχισμού.
Αυτά τα γνωρίζουμε, είναι ημίμετρα. Ανακουφίζουν μόνο προσωρινά. Η λύση είναι η ανάπτυξη.
Και σε αυτόν τον τομέα πρέπει
η Πολιτεία να στρέψει το ενδιαφέρον της. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη στήριξη κάθε παραγωγικής μονάδας και ειδικά του πρωτογενούς τομέα. Απαιτούνται όμως παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, από τα αγροτικά εφόδια, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα.
Είμαστε στο χείλος του γκρεμού: Και ως κράτος και ως πολίτες. Τα εισπρακτικά μέτρα, οι νέοι φόροι, πρέπει εδώ να τελειώνουν. Δεν πάει άλλο».
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του κόσμου, καταδίκασε όμως τα έκτροπα:  Οι εμπρησμοί, οι λεηλασίες περιουσιών και μνημείων, δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη Ελλάδα. Δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου