Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων εξέδωσε ψηφισμα για την Λίμνη


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων παρακολουθώντας τη δημόσια συζήτηση αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας και την έκδοση του πολυσυζητημένου ΠΔ, το οποίο επί σειρά ετών ευρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, εκφράζει την έντονη ανησυχία του αφενός για την τύχη του εξαιρετικού οικοσυστήματος της Λίμνης Παμβώτιδας, αφετέρου δε για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Ιωαννίνων.
Είναι γνωστό ότι η Λίμνη Παμβώτιδα με το μοναδικής ομορφιάς τοπίο της στολίζει τα Γιάννενα και αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών. Αποτελεί σημαντική πηγή πλούτου, στηρίζοντας οικονομικά χιλιάδες οικογένειες και σοβαρό παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Πρέπει λοιπόν όλοι μας να κατανοήσουμε και κυρίως οι αρμόδιοι φορείς, ότι η πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την προστασία και διασφάλιση της βιωσιμότητας της Λίμνης Παμβώτιδας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων κρίνει ως επιτακτική ανάγκη να εκδοθεί άμεσα το Π.Δ. και να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του Ρυθμιστικού σχεδίου και καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να επισπεύσει τη διαδικασία ολοκλήρωσης τους, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο προστασίας του οικοσυστήματος της Λίμνης
Παμβώτιδας και ορθολογικού χωροταξικού σχεδιασμού του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, Οποιαδήποτε καθυστέρηση ενθαρρύνει την προώθηση που επιφέρουν καθημερινά αποτελέσματα μη αναστρέψιμα, με σημαντικές επιπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου