Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Το πρόγραμμα διανομής γάλακτος στα σχολεία


Η Ε.Ε. μέσω διαφόρων προγραμμάτων που εφαρμόζονται στα σχολεία επιχειρεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση καλών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά.
Ένα από τα προγράμματα αυτά, σχετικό με τη διανομή γάλακτος στα σχολεία, χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. προκειμένου να προσφέρονται επιλεγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και γάλα στα σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς Οργανισμούς.
Μάλιστα από το 2008, η Ε.Ε. διεύρυνε το πρόγραμμα διανομής γάλακτος στα σχολεία προκειμένου να αυξήσει την ποικιλία των γαλακτοκομικών προϊόντων που καλύπτονται από την επιχορήγηση και να διασφαλίσει ότι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα έχουν την ίδια πρόσβαση στο πρόγραμμα με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.
Παρά το γεγονός ότι η Ε.Ε. ενισχύει με 0,18  ευρώ/κιλό  γάλακτος για 0,25 λίτρου  ανά μαθητή ημερησίως και χωρίς περιορισμό στην ποσότητα που καταναλώνεται, το πρόγραμμα αυτό ουδέποτε εφαρμόστηκε στην πατρίδα μας.
Η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να πιέσει για την εφαρμογή του προγράμματος, κατέθεσε ήδη σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου