Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Καταγραφή προβλημάτων ευπαθών ομάδων στην Π.Ε. Άρτας


Συνεχίστηκαν, από την Περιφέρεια Ηπείρου,  οι συσκέψεις για τη διερεύνηση και καταγραφή των προβλημάτων σίτισης και στέγασης ευπαθών ομάδων και οικογενειών. Μετά την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα, σήμερα πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στην Π.Ε. Άρτας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Ψαθάς  (Π.Ε. Άρτας), Οδυσσέας Πότσης (Θεματικός Υγείας), ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος, ο Γενικός Δ/ντης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Γ. Νικόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ακόμη, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Π.Ε. Άρτας, της 8ης Μεραρχίας, της Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Πολυτέκνων Άρτας και του παραρτήματος Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Οδ. Πότσης και Β. Ψαθάς υπογράμμισαν τους στόχους της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός διαρκούς δικτύου αλληλεγγύης, που θα στηρίξει
τις ευπαθείς ομάδες σε ζητήματα σίτισης και στέγασης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ήδη  η ανάπτυξη μηχανισμού συνεργασίας από τους τοπικούς φορείς και τις αρχές της Π.Ε. Άρτας για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και των οικογενειών με άμεσες παρεμβάσεις στην περιοχή, συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στο έργο της Πολιτείας.
Ο κύκλος των συσκέψεων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την Π.Ε. Ιωαννίνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου