Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για ζητήματα επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων


Η μείωση των ενοικίων για τις εμπορικές μισθώσεις είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα που πρέπει να γίνει άμεσα για την άμβλυνση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες της Ηπείρου, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον νεοεκλεγέν προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης, ανέλαβε να προωθήσει προς τα αρμόδια υπουργεία το σχετικό αίτημα των Επαγγελματιών για νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα μπορεί να γίνει μείωση ενοικίων μέχρι και 50%.
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρομεσαίοι είναι τεράστια. Ο τζίρος μειώνεται και τα έξοδα αυξάνονται. Απαιτούνται γενναίες παρεμβάσεις για την αναθέρμανση της αγοράς και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει η Πολιτεία να στρέψει το ενδιαφέρον της», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενώ για το θέμα των ενοικίων δήλωσε ότι:  
«Αν δεν υπάρξει άμεσα ρύθμιση, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν καταστήματα. Στη δύσκολη περίοδο που περνάμε πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, γιατί
διαφορετικά δεν θα υπάρχει “αύριο” για κανέναν».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε. Σωτήρης Χορέβας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συμπαράστασή του, τονίζοντας ότι επιτέλους πρέπει να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των σημερινών οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου