Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

"Η ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με την κρίση: Αναζητώντας διέξοδο..."


Τη διέξοδο που αναζητά η ελληνική κοινωνία για να βγει από την κρίση είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης η εκδήλωση που διοργάνωσε   στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με βασικό ομιλητή τον συγγραφέα κ. Πέτρο Μάρκαρη.
Τη συζήτηση, που έγινε με αφορμή το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της κρίσεως του κ. Πέτρου Μάρκαρη, "Περαίωση", άνοιξε ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι "αν όλοι κάνουμε το καθήκον μας και αυτό που οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους άλλους, τότε ό,τι μας πληγώνει μπορεί να εξουδετερωθεί, να "περαιωθεί". Έτσι, η "περαίωση" γίνεται αλληγορία και μας καλεί να "περαιώσουμε" τον ατομικό και συλλογικό κακό μας εαυτό. Να "περαιώσουμε" το παρελθόν και το φθαρμένο παλιό αναζητώντας, διεκδικώντας και δουλεύοντας  για ένα καλύτερο αύριο".
Ο κ. Μάρκαρης, με τη σειρά του, υπογράμμισε ότι "δεν αρκεί μόνο το χρήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και ένα δυναμικό πολιτισμικό κίνημα που θα στηρίξει τις θυσίες που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες και θα ενθαρρύνει τις προσπάθειές τους".
"Η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα, με υψηλό, όμως, πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο, που είχε διαμορφώσει τον δικό της "πολιτισμό της φτώχειας", σε αντίθεση με σήμερα, που
φθάνουμε στη φτώχεια χωρίς αξίες". Σχολιάζοντας, δε, ότι αυτή είναι μια παράμετρος που κανείς δεν αναφέρει, εξέφρασε την απορία του για τη σιωπή των ανθρώπων του Πνεύματος και της Τέχνης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και ανέφερε ότι από την έναρξη της κρίσης μιλούν δημόσια μόνο πολιτικοί και οικονομολόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου