Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σεμινάριο εκπαιδευτικών για αντισεισμική προστασία


H Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης του Ιωαννίνων με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Αντισεισμική προστασία Σχολικών Μονάδων».
Το διήμερο σεμινάριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση Δ/ντών/ντριών, αλλά και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για τη λήψη εφαρμόσιμων μέτρων Αντισεισμικού Σχεδιασμού στις σχολικές μονάδες.
Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι κλιμάκιο Ειδικών Επιστημόνων από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι σχετικά με το σεισμό ως φυσικό φαινόμενο, τη συμπεριφορά των κτιριακών κατασκευών σε σεισμική δράση, τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση σεισμού, τον αντισεισμικό σχεδιασμό στις σχολικές μονάδες, τη διοργάνωση ασκήσεων
ετοιμότητας, κ.α.
Οι εκπαιδευτικοί μετά το πέρας του Σεμιναρίου θα είναι εφοδιασμένοι και με κατάλληλο υλικό που έχει επεξεργαστεί ο Ο.Α.Σ.Π. για να μπορούν να ενημερώνουν τους μαθητές τους για το φαινόμενο του σεισμού και για τα μέτρα προστασίας που μπορούν να λάβουν τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Επίσης οι ίδιοι θα μπορούν να χειριστούν θέματα αντισεισμικής άμυνας των σχολικών μονάδων τους και θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για τους συναδέλφους τους.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κατά τις πρωινές ώρες την Τετάρτη 8/2/2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Παλιά Σφαγεία” & την Πέμπτη 9/2/2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.
Χορηγοί  του σεμιναρίου είναι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου