Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Υγεία: Κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα;

Την ώρα που τα τρομοκρατικά διλλήματα, για την πτώχευση διαδέχονται τις εφησυχαστικές υποσχέσεις. Την ώρα που οι δύο πόλοι του «Ευρωπαϊκού δρόμου Ανάπτυξης» - Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς- συναγωνίζονται για τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης της κρίσης που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της «υγιούς επιχειρηματικότητας».
Την ίδια ώρα: Οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια, βιώνουν την πτώχευση και την παύση παροχών υγείας.
Οι φαρμακοποιοί ήδη αντιμετωπίζουν την παύση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.
Αυτό μεταφράζεται σε κατάργηση της φαρμακευτικής περίθαλψης και σε άμεσο κλείσιμο μεγάλου αριθμού φαρμακείων για το επόμενο διάστημα.
Ο ΕΟΠΥΥ(Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) υποχρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κύρια χρηματοδότησή του προέρχεται από τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, με 1.500.000 ανέργους, και με το κούρεμα των αποθεματικών. Με την καταλήστευση από το τζογάρισμα των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές και ομόλογα, με την εισφοροδιαφυγή των μεγαλοεργοδοτών, των κεφαλαιοκρατών γενικότερα, τα ασφαλιστικά ταμεία μετά βίας πληρώνουν συντάξεις και μισθούς και προχωρούνε σε παύση πληρωμών.
Απλήρωτοι παραμένουν και γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα; Να αποχωρήσουν ήδη
500 από τους 4.500 γιατρούς Πανελλαδικά!
Τα εργαστήρια αντιμετωπίζουν κίνδυνο να κατεβάσουν ρολά, αφού δεν έχουν ρευστότητα για να πληρώσουν τα λειτουργικά έξοδα όπως π.χ. αντιδραστήρια.
Για την σημερινή κατάντια του συστήματος Υγείας τεράστιες ευθύνες έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και οι συμβιβασμένες ηγεσίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού και Ιατρικού Συλλόγου. Όλοι τους στήριξαν και στηρίζουν τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Στήριξαν και το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων. Στήριξαν και στηρίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία, την μετατροπή νοσοκομείων σε επιχειρήσεις που φυσικά θα λειτουργούν με βάση το κέρδος!
Προκλητικά περιορίζουν την φραστική αντιπαράθεση γύρο από το μνημόνιο, αθωώνοντας ουσιαστικά τις πολιτικές που εφάρμοζαν χρόνια τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και φυσικά συνηγορώντας και όλα τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου. Μοναδική φωνή αντίστασης, μοναδικός συμπαραστάτης των εργαζομένων στους αγώνες ήταν το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ανάπτυξης των Ταξικών Αγώνων, το δυνάμωμα του Ταξικού πόλου του κινήματος, ατσάλωμα της κοινωνικής συμμαχίας- εργατοϋπαλλήλων, των φτωχών αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών, των γιατρών των φαρμακοποιών, ενάντια στους κεφαλαιοκράτες και στο κάθε είδος πολιτικού, συνδικαλιστικού και κάθε άλλης μορφής υπηρετικού προσωπικού τους!
Κριτήριο των θέσεων του ΚΚΕ για την υγεία - πρόνοια, αποτελεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι οι αποκλειστικοί παραγωγοί όλου του τεράστιου πλούτου που υπάρχει και που μπορεί να καλύψει πλήρως και δωρεάν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε υπηρεσίες υγείας για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα και τις κατακτήσεις της επιστήμης. Αυτό απαιτεί την ανάπτυξη ενός ενιαίου συστήματος υγείας - πρόνοιας  με κεντρικό σχεδιασμό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων υγείας που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα στις 17 του Ιούνη να ενισχύσουν με την ψήφο τους Το ΚΚΕ. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρή κοινωνική συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρεμπόρων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών και ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, μπορούν να εξασφαλίσουν αποτελεσματικότητα στη λαϊκή  πάλη. Να διαμορφωθούν οι κοινωνικοί και πολιτικοί όροι για την κατάκτηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης, με εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα έχει στο κέντρο του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών

Ζορμπά – Ζιώβα Ρίτα Υποψήφια Βουλευτής του Κ.Κ.Ε
Μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου