Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ανυπαρξία τουριστικής πολιτικής

Ενώ βρισκόμαστε, ήδη, στην έναρξη της περιόδου αιχμής για τον ελληνικό τουρισμό, τα στοιχεία δεν μαρτυρούν αιχμή, αλλά μεγάλα και κρίσιμα αδιέξοδα. Στις μειωμένες κρατήσεις, την αποχώρηση αεροπορικών εταιρειών, τον αποκλεισμό της χώρας από την αγορά κρουαζιέρας, εξαιτίας της μερικής μόνον άρσης του καμποτάζ και τη συνεχιζόμενη δυσφήμιση της χώρας σαν αναξιόπιστου προορισμού, ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα πρόβλημα: Η αναστολή πληρωμών της ιταλικής εταιρείας τουρισμού (VERATOUR) προς ελληνικά ξενοδοχεία, με αιτιολογία την πολιτική και οικονομική ρευστότητα.
Δυστυχώς, όσοι μας έφεραν μέχρι σε αυτό το σημείο συνεχίζουν να «σφυρίζουν» αδιάφορα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει τεράστιες ευθύνες για την απόλυτη ανυπαρξία τουριστικής πολιτικής την τελευταία διετία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας απέναντι σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της Ελληνικής Οικονομίας και στα ζητήματα του τουριστικού κλάδου, προσπερνάει αδιαφορώντας τις αρνητικές εξελίξεις και εγκλωβίζεται στο κομματικό
του συμφέρον. Η ανάπτυξη του τουρισμού, ειδικά στη συγκεκριμένη τόσο κρίσιμη συγκυρία, σημαίνει θέσεις εργασίας, εισόδημα και ελπίδες επιβίωσης για πολλές, αμιγώς τουριστικές περιοχές της χώρας. Είναι αδιανόητο πως κάποιοι, που κατά τα άλλα δηλώνουν πως νοιάζονται δήθεν για τον εργαζόμενο και για την ελληνική επιχείρηση, δεν το αντιλαμβάνονται.
Μπροστά στον κίνδυνο να πράξουν το ίδιο και άλλοι tour operators, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες, είναι επιτακτική ανάγκη, στις 18 Ιουνίου η χώρα να έχει σταθερή κυβέρνηση. Να μπει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα, που κάνει τη χώρα μας λιγότερο αξιόπιστη και ανταγωνιστική. Ο τουρισμός και η οικονομία συνολικά δεν αντέχουν άλλα πλήγματα. Θα έπρεπε να το αντιλαμβανόμαστε όλοι και να πράττουμε ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου