Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Εθνικό προσκλητήριο για να σώσουμε τη χώρα» -Κάλεσμα Σαμαρά σε πανστρατιά

«Δεν με νοιάζει αν είσαι Αριστερός, είσαι Κεντρώος, είσαι Δεξιός, ό,τι θες να είσαι. ο κριτήριο είναι να σώσουμε την Ελλάδα»
«Θα μείνουμε γύρω από την ισχυρή δύναμη που λέγεται Ευρώπη, θα μείνουμε στο ευρώ ή αυτά τα κεκτημένα μετά από θυσίες πάρα πολλών ετών θα τα πετάξουμε όλα στον γκρεμό;», αναρωτιέται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
«Όλοι μαζί να σώσουμε την Ελλάδα. Μπορούμε». 
Την πρόσκληση αυτή προς όλους, όσοι ονειρεύονται «να χτίσουμε την νέα Ελλάδα και όχι να την γκρεμίσουμε» απευθύνει σήμερα (και μέσω του
«ΚΟΣΜΟΥ Σαββατοκύριακο) ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην πανελλήνια συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας. 
«Με την βοήθεια όλων, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ με την βοήθεια όσων έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ανάπτυξης, που λέγεται Ευρώπη, θα κάνουμε την επομένη των εκλογών της 17 ης Ιουνίου την μεγάλη απογείωση. Μπορούμε»
Λίγο πριν την σημερινή συνδιάσκεψη και εν όψει των εκλογών της 17 ης Ιουνίου ο κ. Σαμαράς, όπως μετέφερε στον «ΚΟΣΜΟ Σαββατοκύριακο» συνομιλητής του εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, από τις θέσεις που αναπτύσσουν τελευταία κόμματα που παρουσιάζονται ως «αντιμνημονιακά» και προτάσσουν την καταγγελία, έστω και «πολιτική» της δανειακής σύμβασης, παράλληλα όμως και αισιόδοξος για την πορεία της χώρας.
Το μεγάλο διακύβευμα 
«Είναι ξεκάθαρο, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο διακύβευμα : 
Θα μείνουμε γύρω από την ισχυρή δύναμη που λέγεται Ευρώπη, θα μείνουμε στο ευρώ ή αυτά τα κεκτημένα μετά από θυσίες πάρα πολλών ετών θα τα πετάξουμε όλα στον γκρεμό; Νομίζω ότι, γι’ αυτό το λόγο, ο κόσμος συσπειρώνεται. 
Αλλάζει σήμερα η Ευρώπη. Και την ώρα που αλλάζει, δίνει με τη σειρά της αυτή την ελπίδα για την αλλαγή. Και πρέπει εμείς να είμαστε προσδεδεμένοι σε αυτό το άρμα, προκειμένου να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Επομένως, υπάρχει ένα μέτωπο αλλαγής, σε μια Ευρώπη που αλλάζει.
Εμείς θέλουμε να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Κάποιοι άλλοι φοβάμαι ότι γκρεμίζουν ό,τι καλό χτίσαμε μέχρι τώρα. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο, το κριτήριο είναι η Ελλάδα, το κριτήριο είναι το δικαίωμα να σκεφτούμε το μέλλον μας, πέρα και πάνω από κόμματα. 
Δεν με νοιάζει αν είσαι Αριστερός, είσαι Κεντρώος, είσαι Δεξιός, ό,τι θες να είσαι. Αυτή τη στιγμή, τι παίζεται; Ο κάθε Έλληνας να σκεφτεί με κριτήριο την Πατρίδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Αυτά τα δύο αν τα ενώσουμε, δείχνουν το δρόμο της ευθύνης. Και ο δρόμος της ευθύνης μπορεί να έχει και ανηφοριά, αλλά είναι ο δρόμος ο οποίος θα σε βγάλει στο ξέφωτο. Θα σε βγάλει από το τούνελ. 
Ο άλλος ο δρόμος είναι λόγια. Καμία φορά τα λόγια αρέσουν. Έχουμε πάθει τόσα πολλά από εκείνο εκεί «τα λεφτά υπάρχουν», που δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κόσμος που θα δεχθεί να οδηγηθεί και πάλι στην ίδια ομηρία που τον οδήγησαν εκείνοι που λέγανε «λεφτά υπάρχουν». Είναι ξεκάθαρες επιλογές. Είμαστε με την Ελλάδα».
«Όχι σπάταλο κράτος»
Αναφερόμενος σε γενικές γραμμές στην πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, για να βγάλει τη χώρα από το τούνελ της οικονομικής κρίσης επαναλαμβάνει όλα όσα είπε και στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ.
«Πρέπει να φύγουμε από αυτό το σπάταλο κράτος, λέει. Ο μόνος τρόπος είναι μέσω του ιδιωτικού τομέα. Και ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να έχει μια φορολογία, η οποία να τον πνίγει. Ούτε μπορείς εσύ να ασφυκτιάς από φόρους, όταν δίπλα σου η Βουλγαρία και η Τουρκία έχουν φόρους, οι οποίοι είναι στο ¼ της Ελλάδος. 
Θα φύγουν οι επιχειρήσεις από εδώ και θα πάνε δίπλα. Και το βλέπουμε, ήδη, να γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα. 
Είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο. Πρέπει να φέρουμε επενδύσεις. Και, βεβαίως επενδύσεις δεν θα έρθουν χωρίς το ευρώ. Άμα βγούμε από το ευρώ, τι θα γίνει; 
Το λέω αυτό, γιατί υπάρχουν αυτές οι περίφημες, οι επικίνδυνες θεωρίες περί δραχμής, που τις υποστηρίζουν, δυστυχώς, διάφορα κόμματα και πρέπει κάποτε να βάλουμε το μεγάλο ερωτηματικό: Για ποιο λόγο και ποιον εξυπηρετούν; 
Η δραχμή θα υποτιμηθεί 50 με 80%. 
Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις που έχεις στην τράπεζα ή τα λεφτά τα οποία έχεις ή η περιουσία την οποία έχεις, θα υποτιμηθούν 50 με 80%. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος που έχεις θα αυξηθεί κατά 50 με 80%. 
Αυτά όλα δείχνουν το πρόβλημα το οποίο θα δημιουργούσε μια τέτοια εξέλιξη. Γι’ αυτό το λόγο, η σταθερή άγκυρα, στην οποία πρέπει να είμαστε αγκυροβολημένοι, είναι το ευρώ. Αλλιώς χαθήκαμε».
ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ
Η αιμοδοσία της οικονομίας
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται και στα θέματα των μισθών και συντάξεων, αλλά και των απολύσεων στο Δημόσιο. 
«Όταν λέμε όχι άλλους φόρους θα πούμε και όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όχι απολύσεις στο δημόσιο, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
Εμείς επιμένουμε και στο θέμα χαμηλοσυνταξιούxoυ και στο θέμα των ειδικών επιδομάτων, τα οποία πρέπει να δοθούν και στο θέμα που λέγεται πολύτεκνοι και για τους κτηνοτρόφους. 
Είναι θέματα για τα οποία έχουμε, συγκεκριμένα, βρει από πού θα βρούμε τα λεφτά». 
«Που έχει ανάγκη, σήμερα, ο κόσμος,» αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΝΔ; «Ρευστότητα, απαντά. Τι είναι η ρευστότητα; Το αίμα της οικονομίας. 
Ποιος το έχει ανάγκη;
Όλες οι εταιρίες, οι οποίες και πετυχημένες να είναι και καλά να πηγαίνουν, κινδυνεύουν να κλείσουν, γιατί δεν υπάρχει φράγκο. Σήμερα, στην αγορά δεν κουνιέται τίποτα. 
Και δεν κουνιέται τίποτα, γιατί ο Έλληνας δεν καταναλίσκει, είτε γιατί δεν έχει -οι περισσότεροι- είτε γιατί και να έχει, δεν έχει καμία διάθεση. Η ψυχολογία είναι λάθος στο να βάλει λεφτά. Ξένες επενδύσεις δεν υπάρχουν. 
Επενδύσεις το κράτος πια έχει σταματήσει να κάνει. Και, επομένως, υπάρχει αυτό που λέμε, μια αγορά άνυδρη, χωρίς νερό. Έρχεται, λοιπόν, αυτό το πλαίσιο να δώσει αυτή τη ρευστότητα. Κυρίως για τον ιδιωτικό τομέα, που έχει το μεγάλο το πρόβλημα, σήμερα. 
Εμείς αυτό που λέω ξεκάθαρα είναι ότι πιστεύουμε στην κατεύθυνση αυτή. 
Όχι άλλους φόρους, όχι άλλες μειώσεις, όχι άλλες απολύσεις. 
Και σε αυτά είμαι ξεκάθαρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου