Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το ιστορικό χρέος της Κεντροδεξιάς


Του Αντώνη Μπέζα

υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ.


Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτελούν την πρώτη εκλογική μάχη της νέας μεταπολίτευσης. Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να δημιουργήσει ένα ευρύτατο πατριωτικό, ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο κοινωνικό μέτωπο, δεν ήταν μόνο μια ορθή κομματική επιλογή. Ήταν κυρίως εθνική ανάγκη. Για να έχει όμως η προσπάθεια αυτή ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να κατανοήσουν και να αποδεχθούν οι πολίτες το μήνυμά της.
Στις ερχόμενες εκλογές δεν γίνεται απλά μια αντιπαράθεση θέσεων, αλλά η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, βρίσκονται απέναντι σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα αριστερών και ακροδεξιών «κινημάτων» που δημαγωγούν με ανέφικτες ρητορείες και χαϊδεύουν τα αφτιά των απογοητευμένων πολιτών, σπρώχνοντας -με το αντιευρωπαϊκό τους μένος- την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη. Το παλαιό που αντιστέκεται, δηλαδή ο κρατισμός, ο λαϊκισμός και η γραφειοκρατία που γεννά τη διαφθορά και πνίγει κάθε προσπάθεια για δημιουργία και επενδύσεις, βρίσκεται απέναντι στο καινούργιο που έρχεται δηλαδή στην ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό.
Η ευθύνη της Κεντροδεξιάς, που εκπροσωπεί το
καινούργιο στη σύγκρουση αυτή, είναι πραγματικά μεγάλη. Για να αντιμετωπίσεις εκείνους που επιδιώκουν να παραμείνει η χώρα δεμένη στις αντιαναπτυξιακές εμμονές και τις οπισθοδρομικές στρεβλώσεις του παρελθόντος, δεν αρκεί να αναδεικνύεις μόνο τα μειονεκτήματά τους. Ο κόσμος εκτός από το να φοβάται για αυτά που δεν πρέπει να του συμβούν, θα πρέπει να ελπίζει και σε αυτά που θα του συμβούν. Δεν αρκεί να σε στηρίζει μόνο γιατί φοβάται για το μέλλον του αλλά και γιατί πιστεύει σε σένα για κάτι καλύτερο. Χρειάζεται επομένως να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά μας, που είναι οι ιδέες και το πρόγραμμά μας. Χρειάζεται να ζητήσουμε τη θετική επιλογή και ψήφο των πολιτών.
Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει το πολιτικό προσωπικό, τη βούληση και το σχέδιο για να πετύχει την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία των οικονομικά αδύναμων, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τη διατήρηση της πατρίδας μας στον πυρήνα της Ε.Ε. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει ολοκληρωμένο πρόγραμμα δεκαετίας, όχι μόνο για να επαναδιαπραγματευτεί το καταστροφικό Μνημόνιο αλλά και για να οργανώσει την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή μας στις αγορές.
Αρκεί να απευθυνθεί ξανά, όπως και στο παρελθόν, στην κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Στον υγιή δημόσιο τομέα, στους αγρότες που αγωνίζονται να γίνουν ανταγωνιστικοί, στους εργατοϋπάλληλους που δεν παρασύρονται από τις συντεχνίες, στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στο επιστημονικό δυναμικό που διαπρέπει, στους νέους ανθρώπους που πιστεύουν στην αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Αυτό είναι το ιστορικό χρέος της Κεντροδεξιάς σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου