Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νέα στοιχεία στα τεφτέρια του Άκη για τις κάρτες της Βίκυς που... αναστέναζαν

Ενα μετά το άλλο έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, τα οποία, αφενός, ενισχύουν την υπάρχουσα κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετωπίζει και, αφετέρου, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες του πολυτελούς βίου του ίδιου και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.
Οπως προκύπτει από μία ακόμα ιδιόγραφη σημείωσή του, η οποία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ο πρώην υπουργός παρακολουθούσε στενά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια και κρατούσε αναλυτικές σημειώσεις για τα στοιχεία που προέκυπταν. Ετσι, γράφει: «Εισροή χρημάτων από την εταιρία Morelia Trading SA σε λογαριασμό της Torcaso Investements LTD στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο χρονικό διάστημα». Ο Ακης Τσοχατζόπουλος σημειώνει «Πληρωμή της Ferrostaal για δωροδοκία», ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν αυτή η σημείωση αποτελεί δικό του συμπέρασμα ή
στοιχείο, στο οποίο έφτασε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς, σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα για την υπόθεση των υποβρυχίων, μέσω της εταιρίας Morelia εμβάστηκαν χρήματα τα οποία φέρεται ο πρώην υπουργός να έλαβε ως «δώρο» για την υπογραφή της σύμβασης για τα υποβρύχια.
Σε άλλο κείμενο του, με σημείωση «Επείγον και Σημαντικό», για μία ακόμα φορά ζητά πίσω την επιστροφή των «βιβλίων», πιθανότατα δηλαδή, όπως εκτιμούν εισαγγελικές πηγές, τα «χρήματα».
Ο πρώην υπουργός διατηρούσε στο προσωπικό του αρχείο πλήθος αποδείξεων και παραστατικών για τις εργασίες που γίνονταν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για τα έτη 2006-2008, αλλά και αντίγραφο παράτασης της μίσθωσης του ακινήτου που νοίκιαζε η Βίκυ Σταμάτη στο Κολωνάκι.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον πίνακα εξόδων της τριετίας 2006-2008, δόθηκαν για πληρωμές συνεργείων επισκευών στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 449.219,52 ευρώ. Και αυτό όταν το εν λόγω ακίνητο φέρεται ακόμα να είναι στην ιδιοκτησία της εταιρίας Nobilis.
Πριν από τη μετακόμιση του ζευγαριού στο ακίνητο που βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης (το οποίο άρχισαν επίσημα να μισθώνουν τον Ιανουάριο του 2007), η κυρία Σταμάτη διέμενε από το 1996 σε διαμέρισμα 135 τ.μ. στην οδό Νεοφύτου Δούκα 4 στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με αντίγραφο παράτασης μίσθωσης, για το συγκεκριμένο διαμέρισμα το 2004 πλήρωνε ενοίκιο 1.825,60 ευρώ τον μήνα! Και αυτό παρότι η φορολογική της δήλωση δεν ξεπερνούσε τα 20.000 ευρώ τον χρόνο.
Παράλληλα ξόδευε, όπως προκύπτει από την κίνηση της κάρτας της, που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα UBS, τεράστια ποσά σε αγορές ρούχων, κοσμημάτων και αξεσουάρ, αλλά και σε ταξίδια στον αγαπημένο της προορισμό, την Ιταλία. Ετσι, μέσα σε έναν μήνα (αρχές Ιουνίου έως αρχές Ιουλίου 2003) ξόδεψε 33.439 ευρώ.
Σε άλλη περίπτωση, η κυρία Σταμάτη αγοράζει από γνωστή ιταλική μπουτίκ ανδρικής ένδυσης ένα παντελόνι και ένα τζάκετ αντί 2.520 ευρώ, από 2.800 ευρώ, αφού της έγινε έκπτωση 10%.
Τον Απρίλιο του 2009 και ενώ πλέον ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν πλέον ούτε καν βουλευτής, ταξίδεψε στο Ναύπλιο, πληρώνοντας για ένα διήμερο πολυτελούς διαμονής σε γνωστό ξενοδοχείο 2.447,70 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα έγγραφο ανάλυσης λογαριασμού που διατηρούσε η κυρία Σταμάτη στην τράπεζα UBS υπάρχει η χειρόγραφη σημείωση «140.000 υπάρχουν στο κουτί της Γενεύης (δολάρια)», κάτι που ίσως υποδηλώνει και την ύπαρξη κάποιας θυρίδας.
Ταυτόχρονα, όπως έχει προκύψει από δεκάδες έγγραφα της δικογραφίας, ο πρώην υπουργός παρακολουθούσε όλα τα δικαστικά μέτωπα που ήταν ανοιχτά σε βάρος του, κάτι που ίσως να δικαιολογεί την ύπαρξη στο αρχείο του της πλήρους σύνθεσης του Αρείου Πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου