Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το'πε και το'κανε ο Μεϊμαράκης- Στη δημοσιότητα έδωσε τα πόθεν έσχες


Στη δημοσιότητα έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το έτος 1989 έως και το 2011, όπως ειχε προαναγγείλει εντός της ημέρας. Με την κίνηση αυτή ο κ .Μεϊμαράκης επιχειρεί να ρίξει φως σε όλες τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης καθ' όλη την διάρκεια της πολιτικής του ζωής, ώστε να αντικρούσει τις καταγγελίες για εμπλοκή στην υπόθεση με τις αγοραπωλησίες ακινήτων και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Από το περιεχόμενό τους, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στις δηλώσεις του σημερινού προέδρου της Βουλής από το 1989 - έτος κατά το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης ήταν για πρώτη φορά υπόχρεος κατάθεσης πόθεν έσχες ως βουλευτής - έως και το 2011, τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα και καταθέσεις) δικαιολογούνται τόσο από τα έσοδά του όσο και από κληρονομιά των γονέων του ιδίου και της συζύγου του.

«Περιμένω και από τον κ. Χατζηνικολάου να κάνει το ίδιο. Αν έχει την προσωπική ευθιξία ο κ. Χατζηνικολάου θα πράξει ανάλογα και ως προς τα πόθεν έσχες όσο και με την επιστολή», είχε δηλώσει νωρίτερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστηρίζοντας εκ νέου την απόφαση για την αναπλήρωση του από τους αντιπροέδρους της Βουλής ενώ δεν διέψευσε ότι έχει σκεφτεί και το ενδεχόμενο της παραίτησης.
«Επειδή η συμπεριφορά που μου επιβάλει η θεσμική μου ιδιότητα εκλαμβάνεται ως αδυναμία μερικές φορές πρέπει και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Προσπάθησα να κάνω ένα συνδυασμό λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα».
Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν αυτό περιλαμβάνει και την επιλογή της παραίτησης ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Γι αυτό σας λέω ότι το σκέφτομαι και αυτό. Όλα είναι υπό σκέψη αλλά λαμβάνω υπόψη μου ότι έως τώρα δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη των κατηγοριών».
Τέλος ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως δεν είχε ιδέα για την εξώδικη επιστολή του επιχειρηματία Ζωγραφάκη, στην οποία υπάρχουν καταγγελίες για την δραστηριότητα του ζεύγους Καρούζου, προσθέτοντας πως αν είχε υπόψη του πως υπάρχει κάποια εκκρεμότητα προς το πρόσωπο του δεν θα έθετε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου