Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή αν. Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη στον Περιφερειάρχη

Θέμα: Συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με την Περιφέρεια Ηπείρου σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. 
Κύριε Περιφερειάρχα,
Σας ενημερώνουμε για μία νέα δράση που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο μας και η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της οποίας προεδρεύω, μετά από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν, για πρώτη φορά, δράσεις και προωθητικές ενέργειες που στοχεύουν στη μείωση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των νησιών. 
Το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2012-2013, περιλαμβάνει επισκέψεις συγκοινωνιολόγων μηχανικών του Υπουργείου, εξειδικευμένων σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, σε συνολικά 151 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Κυκλάδων. 
Στόχος είναι η ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ενώ παράλληλα θα δοθούν και σεμινάρια οδικής ασφάλειας σε πεζούς και οδηγούς (αρχάριους και έμπειρους, νέους και ηλικιωμένους) με στόχο την βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στα νησιά και την αφύπνιση της συνείδησης των κατοίκων τους για ασφαλείς μετακινήσεις. 
Το Υπουργείο προσβλέπει στην επέκταση των δράσεων αυτών και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να συνεργαστούμε για αντίστοιχες δράσεις οδικής ασφάλειας και στην Ήπειρο. 
Με φιλικούς χαιρετισμούς 
Σταύρος Ελ. Καλογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου