Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

<<Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Μακαριώτατος με τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, συζητήσαμε σήμερα για την αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλη την επικράτεια.
Κάναμε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων. Και αυτό που είναι σαφές από τη συνάντηση μας είναι ότι η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι χρήσιμη και στην Εκκλησία και στην πολιτεία.
Στην πολιτεία διότι θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Στην Εκκλησία διότι θα ενισχύσει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος που ειδικά αυτή την περίοδο είναι διπλά χρήσιμο>>, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Κωστής Χατζηδάκης, μετά την συνάντηση που είχε χθες με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.Ιερώνυμο.
Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος δήλωσε: <<Συμφωνώ απολύτως σε όσα είπε ο κ. υπουργός. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Απλώς να υπογραμμίσω ότι πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, ώστε επιτέλους να μάθουμε όλοι μας ποια είναι αυτή η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το ένα
άκρο στο άλλο άκρο. Διότι πάρα πολλά πράγματα ακούγονται.
Με αυτό τον τρόπο λοιπόν της συνεργασίας πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση για το καλό του λαού μας πρώτα απ' όλα>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου