Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή Κασσή στον ΥΠΟΙΚ για ένταξη του Νομού στην Α' Γεωγραφικη Ζωνη

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Κασσής στην οποία ζητά να ενταχθεί ο Νομός Ιωαννίνων στην Α’ Γεωγραφική Ζώνη για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Στην επιστολή του ο κ. Κασσής αναφέρει τα εξής: 
“Κύριε Υπουργέ, 
Με λύπη μου ενημερώθηκα πως ο Νομός Ιωαννίνων κατατάχτηκε στη Β’ Γεωγραφική Ζώνη κάτι που σημαίνει ότι το μέγιστο της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης που θα επιδοτείται είναι για ποσότητα έως 1.800 λίτρα και θα ανέρχεται στα 540 ευρώ, ένα ποσό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις δαπάνες των συμπολιτών μας για την αγορά πετρελαίου. 
Όπως προφανώς θα γνωρίζετε, ο χειμώνας στα Ιωάννινα είναι πολύ βαρύς, αναφέροντας ενδεικτικά πως πέρυσι σημειώθηκαν πρωινές θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός για την πόλη των Ιωαννίνων ,οι οποίες στα ορεινά τμήματα του Νομού ήταν ακόμη χαμηλότερες. Πρόκειται για περιοχές που βιώνουν χειμώνα ο όποιος δεν διαρκεί τρείς μήνες αλλά πολύ περισσότερους, κάτι που σημαίνει ότι οι δαπάνες είναι αυξημένες και ειδικά φέτος με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, γίνονται απαγορευτικές. 
Θα γνωρίζετε επίσης πως ο Νομός δεν διαθέτει εναλλακτική πηγή θέρμανσης όπως τηλεθέρμανση ή φυσικό αέριο, καθώς και ότι μαστίζεται από ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να δυσκολευτούν να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις του φετινού χειμώνα. Ειδικότερα τα σχολεία του Νομού, με την αυξημένη τιμή του πετρελαίου και τις υπάρχουσες περικοπές στην κρατική επιχορήγηση των Ο.Τ.Α. ,δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. 
Ζητώ λοιπόν να λάβετε σοβαρά υπόψη τα παραπάνω και να κατατάξετε το Νομό Ιωαννίνων στην Α’ Γεωγραφική Ζώνη για το πετρέλαιο θέρμανσης. Να κάνετε δηλαδή το ελάχιστο για τους πολίτες του Νομού, που μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τουλάχιστον να έχουν αξιοπρεπές δικαίωμα στη θέρμανση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου