Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συμφωνία των «3» στους βασικούς άξονες του πακέτου

 Σε συμφωνία γύρω από τους βασικούς άξονες του πακέτου κατέληξαν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι ύστερα από την διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πλέον, τα μέτρα αφού συμφωνηθούν με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα και συζητηθούν με τους εταίρους στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα ψηφιστούν πιθανότατα αμέσως μετά έτσι ώστε ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο Κορυφής για να διεκδικηθεί η επιμήκυνση με ψηφισμένα τα μέτρα. Τα μέτρα που θα ψηφιστούν θα είναι περίπου το 80 - 85% και τα υπόλοιπα θα επιδιψχθεί να απλωθούν σε βάθος τετραετίας. 
«Υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες. Υπάρχουν ωστόσο σημεία που βρίσκονται σε εκκρεμότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας ότι επιμένει στη ρήτρα αντικαταστασης μέτρων και ότι «θα αναζητηθεί η επιμήκυνση της προσαρμογής». 
«Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινάει αυτές τις ημέρες. Η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα έτσι ώστε όταν κληθεί η Βουλή να εγκρίνει τα μέτρα, αυτά να είναι ενταγμένα μέσα σε ένα συγκεκριμένο και γενικότερο πλαίσιο που θα αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», είπε επίσης ο κ. Κουβέλης.
 Για συμφωνία στους βασικούς άξονες μίλησε και ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. «Συμφωνήσαμε στους βασικούς άξονες. Η συμφωνία αυτή αποτελεί βάση για μία δυνατή διαπραγμάτευση», είπε προσθέτοντας ότι το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αφού συμφωνήσουν η τρόικα και οι κυβερνητικοί εταίροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου