Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εφαρμογή πρότασης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας στα αλκοολούχα ποτά


Επίκαιρα και επείγοντα θέματα που αφορούν τα αμπελοοινικά είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΟΣΟΕ και το διευθύνοντα σύμβουλο της συνεταιριστικής οργάνωσης ο τομεάρχης αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, κ.Γιώργος Κασαπίδης.
Τόσο η διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης της εμπορίας της φετινής παραγωγής προϊόντων της αμπέλου όσο και η πορεία των ενεργειών για αποζημιώσεις των ζημιών της περυσινής χρονιάς από τον περονόσπορο συζητήθηκαν διεξοδικά.
Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταγραφής των δηλώσεων συγκομιδής από τους αμπελουργούς και των δηλώσεων παραγωγής από τους οινοποιούς τονίστηκε ότι δε χωρά άλλη αναβολή.
Επίσης, τόσο η καθιέρωση του ούζου ως πιστοποιημένου προϊόντος ελληνικής σταφύλης όσο και προτάσεις για τον αμπελοοινικό τομέα στη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ τέθηκαν στη συζήτηση.
Ο κ. Κασαπίδης επέδωσε ερώτηση που συνυπέγραψε και ο ίδιος μαζί με άλλα μέλη της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων σήμανσης και ιχνηλασιμότητας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στα αλκοολούχα ποτά.
Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Κοζάνης η εφαρμογή της πρότασης αυτής που ήδη βρίσκεται εδώ και καιρό στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών θα επιβάλλει και την ηλεκτρονική καταγραφή των δηλώσεων παραγωγής και συγκομιδής.
Με αυτό τον τρόπο τόσο η φοροδιαφυγή όσο και η λαθρεμπορία και η νοθεία ή οι ελληνοποιήσεις των σταφυλιών και του κρασιού στην ελληνική αγορά θα μπορούν να ελέγχονται εν αντιθέσει με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
Ως προς τις περυσινές αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον περονόσπορο αλλά και τη χρήση αποστάγματος ελληνικής σταφύλης για την παρασκευή του ούζου ο κ. Κασαπίδης δεσμεύτηκε για τις δέουσες ενέργειες προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου