Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ


Η βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τους κλάδους Πληροφορικής και Επικοινωνιών καθώς και η συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τους εκπροσώπους του κλάδου συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού κ.Κωστή
Χατζηδάκη με τον πρόεδρο κ.Αναστάσιο Τζήκα και το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας. Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν:
-Η πρόοδος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ για την Ψηφιακή Σύγκλιση, για το οποίο συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες ωρίμανσης όσο το δυνατόν περισσότερων έργων. Στόχος του υπουργείου, στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, είναι να γίνει η
μικρότερη δυνατή περικοπή κονδυλίων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εμφανίζει χαμηλά ποσοστά απορρόφησης. -Η συμβολή του ΣΕΠΕ με προτάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020). Βάσει των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην περίοδο 2014-2010 θα δοθεί μεγάλη έμφαση σε επενδύσεις στους τομείς Έρευνας - Τεχνολογίας, Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής κλπ.
-Οι προτεραιότητες του υπουργείου για τη διαμόρφωση <<Εθνικής Ευρυζωνικής Στρατηγικής>> σε δύο άξονες, τις <<προηγμένες ευρυζωνικές υποδομές>> και τις <<καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες>> (<<Fiber-to-the-Home>>, διασύνδεση των αγροτικών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, με χρήση όλων των δυνατών διαθέσιμων ευρυζωνικών τεχνολογιών, κ.α.), βάσει όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε τέλος η δημιουργία μόνιμης μικτής ομάδας εργασίας μεταξύ υπουργείου και ΣΕΠΕ για τα τρέχοντα θέματα του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου