Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΝΙΤΣΑΣ:Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στη Πρέβεζα, δικαιωματικά και επάξια”


Από μόνα τους δε λύνονται τα προβλήματα Κε Δήμαρχε...
Δεκαοχτώ (18) μήνες μετά τη σύνταξη ψηφίσματος με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφραζε την αμέριστη συμπαράστασή του για τη διατήρηση και ενίσχυση των τμημάτων των ΤΕΙ στην Πρέβεζα, καμία πρωτοβουλία δεν ανελήφθη, καμία ενέργεια που να δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή πίστευε αυτά που αποτύπωνε το ψήφισμα. (8-7-2011)
Και αυτό το θέμα αφέθηκε στην τύχη του, κατά την μοιρολατρική τακτική του “αυτόματου πιλότου¨ που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή για τα περισσότερα από τα σημαντικά θέματα του Δήμου...
Ας θυμηθούμε το Ιστορικό του θέματος:
Την 8 Ιουλίου 2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θεσμικό όργανο έλαβε μια απόφαση σχετικά με την τήρηση ενιαίας στάσης στο θέμα των ΤΕΙ στην Πρέβεζα, από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις. Μια στάση η οποία διατυπώθηκε σε ψήφισμα στο οποίο αναφέρονταν χαρακτηριστικά : «Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας εκφράζοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια και ενέργεια υποβάθμισης ή κατάργησης του ΤΕΙ της Πρέβεζας, θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την διατήρηση αλλά και την διεύρυνση των υπαρχόντων τμημάτων, θα σταθεί στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, στις όποιες διεκδικήσεις της για την αναβάθμιση του ΤΕΙ και θα ενισχύσει το αίτημα των φοιτητών για την δημιουργία έδρας Σχολής Οικονομίας- Διοίκησης στην Πρέβεζα.»
Η Δημοτική Παράταξη < ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ> με επικεφαλής τον
δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Νίτσα, έκανε και μια δεύτερη πρόταση. Πρότεινε τη συγκρότηση μιας επιτροπής παρακολούθησης του θέματος, στην οποία θα συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και οι επικεφαλής των συνδυασμών. Σκοπός αυτής της επιτροπής παρακολούθησης ήταν ακριβώς να μην παραμείνει το θέμα στο επίπεδο της σύνταξης ενός ψηφίσματος, αλλά να προωθηθεί έμπρακτα, από κοινού, με ευθύνη του Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων. Η πρόταση αυτή έγινε απευθείας δεκτή από το Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα πρότεινε να γίνει άμεσα μια πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα. Η συγκεκριμένη πρόταση στην διάρκεια της ψηφοφορίας πέρασε με ομοφωνία.
Ο κ. Δήμαρχος δυστυχώς δεν μπόρεσε να καταλάβει (μέχρι πριν λίγες μέρες) και μετά από 18 μήνες την σπουδαιότητα του θέματος !!! Εμείς, με δελτίο τύπου την 6/9/2011 αλλά και με τρεις (3) τουλάχιστον ερωτήσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 προ ημερησίας διατάξεως του επισημαίναμε τη σπουδαιότητα του θέματος, την ευθύνη που έχει για την συγκρότηση και λειτουργία της επιτροπής, (οφείλει να σέβεται και να εφαρμόζει της ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου) αλλά και για την τεράστια ευθύνη του απέναντι στην πόλη…… αν αφήσει να φύγει, με την επικίνδυνη αδράνειά του, το ΤΕΙ από την Πρέβεζα.
 Έκτοτε έχουν περάσει 18 μήνες.                                                                               
 Ο Δήμαρχος δεν προκάλεσε κανέναν σε συνάντηση και έτσι καμία συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Εγκαταλειμμένο λοιπόν και το θέμα του ΤΕΙ στην τύχη του. Όμως τα προβλήματα δεν λύνονται από μόνα τους... . Ο κ. Μπαΐλης και η Δημοτική Αρχή, η οποία έχει βάλει στον αυτόματο πιλότο, θέματα όπως, ο τουρισμός, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η αξιοποίηση νέων μορφών ενέργειας, η καθαριότητα της πόλης, και άλλα, στερώντας κεκτημένα και υπονομεύοντας στην πράξη κάθε αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, άφησε και το θέμα του ΤΕΙ στην τύχη του.
Πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το Τ.Ε.Ι. Δυστυχώς τώρα κατάλαβε ο κ. Δήμαρχος ότι οι εξελίξεις τρέχουν….. προσπαθεί να βρει συνένοχους στην δική του ανεπάρκεια, να αντιληφθεί όλο αυτό το διάστημα, τι, του λέγαμε. Εμείς με τις λίγες μας δυνάμεις και με την μικρή θεσμική εκπροσώπηση που έχουμε, διατυμπανίζουμε προς κάθε κατεύθυνση: «Κάτω τα χέρια από το Τ.Ε.Ι της Πρέβεζας, δημιουργία 
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στη Πρέβεζα, δικαιωματικά και επάξια”
Ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ»
ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου