Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τροπολογία για τους αθλητές συνυπέγραψε η Ασημακοπούλου

Την τροπολογία σχετικά με την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθ’υπέρβαση του εκάστοτε αριθμού εισακτέων, αθλητών με κορυφαίες αγωνιστικές διακρίσεις σε Ολυμπιακούς-Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες συνυπέγραψε η βουλευτής Ιωαννίνων κ. Άννα Ασημακοπούλου.
Η τροπολογία κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού Β Αθηνών κυρίας Άννας Καραμανλή και ψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Οργάνωση και Λειτουργία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις».
Η κυρία Άννα Ασημακοπούλου σχολίασε πως «είναι σημαντικό που η συγκεκριμένη τροπολογία ανταμείβει και ενισχύει τις προσπάθειες και των δικών μας αθλητών στην Ήπειρο, οι οποίοι μας κάνουν κάθε φορά υπερήφανους με τις διεθνείς διακρίσεις τους».
Στο ίδιο σχέδιο νόμου ψηφίστηκε και η τροπολογία σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών. Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως οι ρυθμίσεις για τα εισοδηματικά κριτήρια κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα πρέπει να
καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για περαιτέρω επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων, αλλά και εισαγωγή επιπλέον κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων για περισσότερες κατηγορίες φοιτητών – οικογενειών όπως για παράδειγμα φοιτητές παλαιοτέρων ετών, μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, χαμηλόμισθοι, κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου