Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Cosco: Έτοιμη για νέες επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ

Έτοιμη να διαθέσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τον έλεγχο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς εμφανίζεται η Cosco σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.
Η Cosco φέρεται έτοιμη να καταθέσει την επενδυτική της πρόταση μόλις η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας. Στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Οργανισμού προκειμένου να διευρύνει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.
H κινεζική εταιρεία πραγματοποιεί επίσης επενδύσεις που μετατρέπουν το ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά το πλέον σύγχρονο λιμάνι της Μεσογείου, ώστε να αυξήσει την αποδοτικότητα, αλλά και τη χωρητικότητα του λιμανιού για να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.
Σημειώνεται ότι η Cosco διαθέτει παρουσία στον Πειραιά από το 2010, μετά την επένδυση των 4,3 δισ. ευρώ για την 35ετή μίσθωση των προβλητών 2 και 3. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει επίσης επενδυτικό σχέδιο για την βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την κατασκευή νέου προβλήτα, και τον τριπλασιασμό του όγκου των φορτίων που διέρχονται από το λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου