Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

« Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης»


Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος χαιρέτισε χθες την έναρξη της Ενημερωτικής Ημερίδας για το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της   γεν. γραμ. Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων κ. Άννας Δαλλαπόρτα. 
Στην Ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η κ. Άννα Δαλλαπόρτα  και η γεν.γραμ Πρόνοιας κ. Ευτυχία Μπέκου. 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής: 
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε όλοι ώστε οι υπάρχοντες πόροι να διατεθούν για την ανακούφιση των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη. Για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού χρειάζεται συστράτευση των κρατικών και κοινωνικών δομών». 
Ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικό συμβολισμό, ότι Εκκλησία και Πολιτεία αναπτύσσουν συνέργειες για την αναβάθμιση
των θεσμών κοινωνικής φροντίδας και την ανακούφιση αυτών που έχουν ανάγκη. Το Πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης συνάδει με την γενικότερη προσέγγιση του Υπουργείου προς τον σκοπό του καλύτερου συντονισμού μεταξύ των υπαρχουσών δομών.  Οι δράσεις αυτές προσφέρουν ένα μικρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας σε εκείνους που έχουν χτυπηθεί πιο πολύ από τη κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου