Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Φόρος πίστης, η νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


Έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό, προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την επιβολή φόρου, ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Το γεγονός στηλιτεύει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, όπου γίνεται σαφές ότι για μια ακόμη φορά «οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησαν ξανά».  Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του βουλευτή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος καθώς διαχωρίζει τους Έλληνες ανάλογα με την πίστη τους». Είναι γεγονός ότι η πρόταση του κ. Κουράκη συνιστά απίστευτη πρόκληση και προκαλεί το εύλογο ερώτημα που θέτει με καυστικό τρόπο η ΝΔ για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον “ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ”: «Τι ποινή θα τους επιβάλει ο κ. Τσίπρας; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας;», σημειώνει δεικτικά η ανακοίνωση της ΝΔ και καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση. Παράλληλα, η ΝΔ καταγγέλλει ότι με τη θέση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί και την Τουρκοκρατία, κατά την οποία διώκονταν και φορολογούνταν κατ’ αποκλειστικότητα μόνο οι Χριστιανοί. «Στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που  οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να διευκρινίσει το ύψος του
ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του», σημειώνει η ΝΔ και υπογραμμίζει ότι, «έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, και με λάθος τρόπο, ανατρέπει την απόλυτη θέση του κόμματός του κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αφού το θρήσκευμα θα είναι προσδιοριστικό χαρακτηριστικό για την φορολόγηση των πολιτών».
Στο μεταξύ, κατά τη συνήθη τακτική του ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ‘‘άδειασε’’ και τον κ. Κουράκη, χαρακτηρίζοντας “προσωπικές απόψεις” τα όσα είπε περί θέσπισης “ειδικού φόρου ΣΥΡΙΖΑ”, αποκλειστικά για τους Χριστιανούς Ορθόδοξους. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε νέα ανακοίνωση με αφορμή την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι επειδή ο κ. Κουράκης τυγχάνει τομεάρχης Παιδείας, ο κ. Τσίπρας οφείλει ή να τον απομακρύνει από τη θέση του ή να δηλώσει ευθέως ότι υιοθετεί πλήρως τα λεγόμενα του τομεάρχη του. Κλείνοντας το Γραφείο Τύπου επισημαίνει ότι «είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό, αυτοί που μανιωδώς πολέμησαν την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες των Ελλήνων, να ζητούν τώρα μετ’ επιτάσεως, το θρήσκευμα να προσδιορίζεται στη φορολογική δήλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου