Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Περιφερειάρχης: Να επανεξεταστεί η απόφαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις μονάδες ασφαλτικών

Έκκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας να επανεξετάσει την χθεσινή, ομόφωνη, απόφαση του με την οποία απέρριψε τις εναλλακτικές θέσεις για εγκατάσταση μονάδων πετρελαιοειδών που πρότεινε μελέτη, απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα να προστατευθούν οι ιχθυοκαλλιέργειες της Σαγιάδας.
Μεταξύ άλλων και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο Περιφερειάρχης τόνισε:
«Έχουμε αγωνία τι θα γίνει με τα ασφαλτικά στη Θεσπρωτία, γιατί εκεί έχει δημιουργηθεί μια πολύ καλή ιχθυοπαραγωγή που εξάγεται στο εξωτερικό. Κάναμε συζητήσεις με το Δήμαρχο, τον οποίο τιμώ και γνωρίζω χρόνια, καθώς και με συμβούλους. Στη θέση «Γωνιά» προβλέπεται η εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων, τριών και τεσσάρων εταιριών. Για τη συγκεκριμένη θέση ήταν θετικός και ο Δήμαρχος αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο – στο οποίο δεν ψηφίζει ο ίδιος – πήρε ομόφωνα αρνητική απόφαση. Τη θεωρώ λανθασμένη και κάνω έκκληση να ξαναδούν το θέμα στη σωστή του διάσταση και να μην έχουμε φοβία και φοβικά σύνδρομα στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του τόπου».
Ο Περιφερειάρχης σε άλλο σημείο της δήλωσής του είπε ότι θα ήταν εύκολο και για την Περιφέρεια να μην αναλάμβανε βάρη που δεν της ανήκουν (π.χ. διαχείριση στερεών απορριμμάτων), ωστόσο, συμπλήρωσε, εάν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο μας και να μην έχουμε στιγμές αγωνίας για το αύριο στην Ήπειρο, «εμείς ως αιρετή Περιφέρεια πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες για να λυθούν όλα αυτά τα θέματα που αφορούν γενικότερες προσπάθειες»
«Είναι εύκολο – κατέληξε- να ακούγεται ότι ένα θέμα απορρίπτεται και μάλιστα ομοφώνως, αλλά αυτές οι ευκολίες, δεν κρατάνε πολλές μέρες και δημιουργούν στη συνέχεια προβλήματα, τα οποία κάποια μέρα όταν κάνουμε αυτοκριτική και δούμε ποιο ώριμα τα πράγματα, αντιλαμβανόμαστε ότι έπρεπε να είχαμε το θάρρος της γνώμης και να είμαστε αυτοί που χρειάζεται στην Ήπειρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου