Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ξανά στη Βουλή το θέμα της "ΔΩΔΩΝΗΣ" από τον Καλογιάννη


Να ανακοινώσει επιτέλους η Κυβέρνηση τις προθέσεις της για τη ΔΩΔΩΝΗ
Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ στην οποία δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση των Ηπειρωτών για το μέλλον της ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν καταγγελίες για κακοδιαχείριση και απαξίωση της βιομηχανίας, ο Σταύρος Καλογιάννης έφερε το θέμα στη Βουλή με νέα Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ειδικότερα στην Ερώτησή του αναφέρει:
Το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει να απασχολεί έντονα την κοινωνία της Ηπείρου καθώς στηρίζει επί πέντε δεκαετίες τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας.
Δυστυχώς και στο θέμα αυτό, από κυβερνητικής πλευράς συνεχίζεται η πολυγλωσσία, επιτείνοντας την ανησυχία των κτηνοτρόφων. Μόλις πριν έξι μήνες, λίγο πριν τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνιζε στα Ιωάννινα τη μεγάλη σημασία της βιομηχανίας για την ανάπτυξη της Ηπείρου, επισημαίνοντας ότι «πασχίζουμε να μείνει σε χέρια Ηπειρωτικά».
Ο Υπουργός Οικονομικών τόνιζε στη Βουλή ότι οι μη τραπεζικές δραστηριότητες της ΑΤΕ, στην οποία ουσιαστικά ανήκει η ΔΩΔΩΝΗ, δεν μπορούν να παραμείνουν στην Τράπεζα. Άρα θα πωληθεί η γαλακτοβιομηχανία. Τονίζεται ότι σε προηγούμενη Ερώτησή μου για το ίδιο θέμα, ο Υπουργός Οικονομικών μου είχε απαντήσει ότι δεν έχει γίνει αποτίμηση της βιομηχανίας. Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου θέτουν θέμα να παραμείνει η ΔΩΔΩΝΗ «στους φυσικούς της φορείς». Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΩΔΩΝΗΣ ακούστηκαν απίστευτα πράγματα για την εις βάρος των κτηνοτρόφων λειτουργία της βιομηχανίας, που έμειναν αναπάντητα από το ΔΣ της βιομηχανίας.
Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
  • Εάν έχει τελικά ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τι θα πράξει με τη ΔΩΔΩΝΗ;
  • Εάν προτίθενται οι Υπουργοί να ενημερώσουν υπεύθυνα τους Ηπειρώτες για το μέλλον της βιομηχανίας;
  • Σε περίπτωση πώλησης της βιομηχανίας, ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν τα αρμόδια Υπουργεία, αφού δεν έχουν προχωρήσει στην αποτίμησή της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου