Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΓΑΠ: «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος»


Αυστηρός προς τους υπουργούς, την αντιπολίτευση και τους κάθε λογής δημοσιολογούντες που παίζουν το ρόλο της Κασσάνδρας, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στην εισήγησή του τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με τη «σεναριολογία» περί αναδιάρθρωσης, ανασχηματισμού και εκλογών.
Σήμερα αυτό που χρειαζόμαστε είναι αίσθημα ευθύνης, πολιτική και κοινωνική συστράτευση, εθνική ενότητα, υπομονή και επιμονή στο σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, παραγωγική αναδιάρθρωση, κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότηση της χώρας».
Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε για άλλη μία φορά πως «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος», σημειώνοντας μάλιστα πως είμαστε σε κατάσταση «μόνιμου συναγερμού».
Διαβεβαίωσε όμως πως «όπως σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία έτσι και με το σχέδιό μας, το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης, που θα καταθέσουμε σε λίγες ημέρες θα την βγάλουμε από την κρίση και θα την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη, την ευημερία και την προκοπή. Χρέος μας τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε και τους δημοσιονομικούς μας στόχους που είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της πατρίδας μας να πετύχουμε, αλλά και να υλοποιήσουμε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση, που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες, όσα κι αν είναι τα εμπόδια».
Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης, ζήτησε να δείχνουν προσήλωση στο έργο που έχουν αναλάβει, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση το συντομότερο δυνατόν. «Θα ήταν εγκληματικό εάν η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που βλέπουμε στην εσωτερική πολιτική και "μιντιακή" συζήτηση να κυριαρχούσε και να σταματούσε τη δικιά μας υπεύθυνη και κρίσιμη εθνικά δουλειά. Στην πλειοψηφία τους οι δημοσιολογούντες είτε είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε Μέσα Ενημέρωσης είτε δήθεν ανεξάρτητοι αναλυτές και ανησυχούντες επιστήμονες, επιλέγουν το ρόλο της δήθεν Κασσάνδρας».
Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας, πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πίσω της μία χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Πηγή: dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου