Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών


Μία μικρή ανάπαυλα από τα προβλήματα της Οικονομίας και την μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση αναζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί, που εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλο το κλεινόν άστυ, για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα εν μέσω οικογενειακής θαλπωρής.Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται από την Κυριακή των Βαΐων, θα περάσει και φέτος τις ημέρες του Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή θα παρακολουθήσει την ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ο κ.Παπούλιας θα μεταβεί στον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας, προκειμένου να τσουγκρίσει αβγά και να ανταλλάξει ευχές με τους ένστολους άνδρες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ήπειρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποκλείεται να 'συμπέσει' με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που έχει επιλέξει να περάσει τις ημέρες του Πάσχα στο ακριτικό χωριό Δολό στην Πωγωνιανή, μαζί με την σύζυγό του Νατάσα και τα δίδυμα παιδιά τους.

Στην  Ύδρα βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα και την κόρη του Μαργαρίτα. Στο Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του Γεωργίας, θα βρεθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Αφού παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Τρίπολης στην κεντρική πλατεία της πόλης, ανήμερα το Πάσχα, θα μεταβεί στην 124η Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, όπου θα ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εντός των τειχών, στην Αθήνα θα παραμείνει η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που αναμένεται -ως συνηθίζει- να επισκεφθεί κάποιο στρατόπεδο την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στην Αταλάντη θα περάσει τις ημέρες των εορτών μαζί με την οικογένειά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Οικογενειακές θα είναι οι διακοπές και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που θα επισκεφθεί κάποιον από τους τόπους καταγωγής του στην Καβάλα ή τα Τζουμέρκα, χωρίς να έχει ακόμα αποφασίσει ποιον. Στον δικό του τόπο καταγωγής, τον Βόλο θα βρεθεί για την Ανάσταση και το Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ενώ στα Χανιά, παρέα με τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και άλλους συγγενείς θα γιορτάσει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Μαζί της πάντως δεν θα βρεθεί φέτος ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης, που ως δήμαρχος πια, θα γιορτάσει με παραδοσιακό τρόπο το Πάσχα στο Καρπενήσι.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου