Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δεν συγχωνεύονται τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων


Σύμφωνα με το Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ
Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα περί συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων της πόλης των Ιωαννίνων, διέψευσε με δηλώσεις του ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Λαουδιάς, ο οποίος βρέθηκε από την Τετάρτη στα Γιάννινα πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους προέδρους των τεσσάρων προνοιακών ιδρυμάτων του νομού Ιωαννίνων, αλλά και με τους διοικητές των «Χατζηκώστα» και ΠΠΓΝΙ.
Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Υγείας στην πόλη μας η οποία, όπως τόνισε ο υποδιοικητής πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου

Καμία σκέψη για συγχώνευση

«Είναι μεγάλο ευτύχημα για την περιοχή που έχετε δύο τόσο καλά νοσοκομεία, όπως το Πανεπιστημιακό και το Χαζτηκώστα», είπε ο κ. Λαουδιάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον διοικητή του ΠΠΓΝΙ, Σωτήρη Κωσταρά, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε καν για διοικητική συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, στα πλαίσια του Καλλικράτη στην υγεία, που πρόκειται να εφαρμοστεί σύντομα σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.
«Δεν ισχύει για τα Γιάννινα το ένα Διοικητικό Συμβούλιο για τα δύο νοσοκομεία», είπε κατηγορηματικά ο κ. Λαουδιάς, εξηγώντας ότι η πρόθεση του Υπουργείου είναι να συνενωθούν διοικητικά νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινές γεωγραφικά αποστάσεις τα οποία όμως παρουσιάζουν έλλειψη συνεργασίας, κάτι το οποίο, σύμφωνα και με τον ίδιο, δεν ισχύει στην περίπτωση των δικών μας νοσοκομείων.
Η διαβεβαίωση αυτή μπορεί να μην έρχεται από τον ίδιο τον Υπουργό ο οποίος είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση, το να υπάρχει πάντως μια διαβεβαίωση από τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ δεν είναι σίγουρα αμελητέα ποσότητα.
Ο κ. Λαουδιάς μάλιστα επισήμανε ότι τα Γιάννινα, με την κατασκευή της Εγνατίας και την ολοκλήρωση της Ιόνιας (όταν αυτή γίνει) μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Συνάντηση με τους προέδρους των προνοιακών Ιδρυμάτων
Σε ότι αφορά τα προνοιακά Ιδρύματα του νομού Ιωαννίνων, δηλαδή το Άσυλο Ανιάτων Νεομάρτυρας Γεώργιος, και τα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας, Ιωαννίνων και Πωγωνιανής, η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τη δυνατότητα που υπάρχει να ενταχθούν νέα έργα στο ΕΣΠΑ τα οποία θα βοηθήσουν στην αναβάθμισή τους, αλλά και στη διάθεση του Υπουργείου να προχωρήσει σε ορισμένες επικουρικές προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
Την Τετάρτη το βράδυ ο κ. Λαουδιάς είχε συνάντηση και με τους τέσσερις προέδρους των Ιδρυμάτων στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων, με σκοπό να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε η αντιμετώπισή τους να έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία τους.
Είχε μάλιστα την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Άσυλο Ανιάτων το οποίο βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση, τονίζοντας ότι έχει τις δυνατότητες να περιθάλψει πολλούς περισσότερους ασθενής απ' αυτούς που έχει σήμερα.
Για το συγκεκριμένο Ίδρυμα ο κ. Λαουδιάς κλήθηκε να απαντήσει στο αν έχει βρεθεί λύση με τις συμβάσεις ορισμένων εργαζομένων σε αυτό που εδώ και δύο χρόνια, έχουν λήξει χωρίς ωστόσο να έχουν αποζημιωθεί για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.
Απάντησε λοιπόν, ότι το πρόβλημα αυτό κληρονομήθηκε και δυστυχώς οι συμβάσεις αυτές κρίθηκαν παράνομες και γι' αυτό οι πρώην εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους.
«Μόνο δικαστικά μπορεί να λυθεί το θέμα κι εμείς είμαστε υποστηρικτές τους γιατί όντως προσέφεραν και πρέπει να αποζημιωθούν», υπογράμμισε ο κ. Λαουδιάς.

Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ στα Γιάννινα έγινε και μια καταγραφή της ακίνητης περιουσίας που έχει το υπουργείο Υγειάς στην περιοχή μας η οποία, σύμφωνα με τον κ. Λαουδιά πρέπει να αξιοποιηθεί άμεσα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Ο σκοπός αυτής της καταγραφής, σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ ήταν να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο έχουν καταπατηθεί οικόπεδα που ανήκουν στο Υπουργείο, όπως έχει γίνει σε άλλες περιοχές της χώρας.
Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κ. Λαουδιά δεν ισχύει στην πόλη μας σε κανένα από τα οικόπεδα αυτά τα οποία είναι εμβαδού 45 στρεμμάτων όπου βρίσκεται η Παιδόπολη στον Αγ. Ιωάννη, 65 στρεμμάτων κοντά στο ΚΕΚΩΠ και δύο στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης (το παλιό άσυλο ανιάτων).
Σε ότι έχει να κάνει με το αίτημα του δήμου Ιωαννιτών να του παραχωρηθεί η έκταση κοντά στο ΚΕΚΩΠ, ο κ. Λαουδιάς δεν θέλησε να προκαταβάλει αποφάσεις του Υπουργείου, λέγοντας ότι είναι μια πιθανότητα που εξετάζεται.

Πηγή: Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου