Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η ΕΑΣ για τη ΔΩΔΩΝΗ


Με μια επεισοδιακή συνεδρίαση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συζητήθηκε το μέλλον της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ, της «Ακρόπολης» της Ηπείρου, όπως  την είχε χαρακτηρίσει  ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε παλιότερη επίσκεψή του στα Γιάννινα.
Εκεί ακούστηκαν για ακόμη μια φορά οι αδιαπραγμάτευτες  θέσεις των ΕΑΣ Μετόχων για τη Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» , οι οποίες είναι :
-Η ΔΩΔΩΝΗ να παραμείνει στους φυσικούς της φορείς που είναι οι σημερινοί μέτοχοι Συν/σμοί και οι παραγωγοί κτηνοτρόφοι μέσα από τα συλλογικά τους όργανα.
-Να επιστραφεί το 7,7% στις Ενώσεις μετόχους γιατί η  όλη υπόθεση της παράνομης μεταβίβασης των μετοχών είναι σε βάρος των κτηνοτρόφων αφού η ΑΤΕ έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από τη ΔΩΔΩΝΗ και η εισφορά της σε αυτή πέρα του αρχικού κεφαλαίου ήταν ελάχιστη.
Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων κ. Μπαλτογιάννης μίλησε για πλήρη απαξίωση της ΖΩ.ΔΩ και για μείωση των πωλήσεων σε νωπά προϊόντα μέχρι 15%. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τεράστιες δαπάνες του Δ.Σ που αυξήθηκαν κατά 42%..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου