Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Λίγα τα έκτακτα δρομολόγια και μόνο από την Αθήνα


Αυξημένη είναι η κίνηση στα υπεραστικά ΚΤΕΛ Ιωαννίνων αυτές τις μέρες με τη διοίκηση του να έχει προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια για να καλύψει τον όγκο των επισκεπτών. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ. Γρηγόρη Γκίκας τονίζει ότι έκτακτα δρομολόγια έχουν μπει μόνο από την Αθήνα, καθώς από τις υπόλοιπες πόλεις η κίνηση δεν αυξήθηκε σημαντικά, εξαιτίας της οικονομικής στενότητας. Μια ανάσα για το ΚΤΕΛ ήταν η μαζική έξοδος των φοιτητών την περασμένη εβδομάδα, αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας πολλά λεωφορεία ειδικά αυτά εκτελούν δρομολόγια προς τα χωριά του νομού ταξιδεύουν άδεια.

«Η κίνηση ξεκίνησε λιγάκι την προηγούμενη εβδομάδα με την φυγή των φοιτητών, αλλά όλη αυτή την εβδομάδα δεν υπήρχαν έκτακτα δρομολόγια», είπε ο κ. Γκίκας, προσθέτοντας ότι αυτά άρχισαν από την Μ. Τετάρτη με δύο έκτακτα, από την Αθήνα πάντα, χθες υπήρχαν έξι ενώ σήμερα και αύριο πάλι δύο.


«Από άλλες πόλεις δεν έχει αλλάξει η κίνηση και γι' αυτό δεν υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια», λέει ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ.
Πάντως αν η κίνηση σε ότι αφορά την Αθήνα και τις άλλες πόλεις είναι λιγάκι αυξημένη, δε συμβαίνει το ίδιο και με τα δρομολόγια προς τα χωριά του νομού.

Σύμφωνα με τον κ Γκίκα η κατάσταση είναι απογοητευτική, αφού ενώ παλιότερα κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας οι γιαννιώτες επισκέπτονταν συχνά τα χωριά τους, φέτος τα λεωφορεία ταξιδεύουν άδεια.
Η οικονομική κρίση που περνά η χώρα έχει σαφώς επηρεάσει και τις μετακινήσεις, με το υπεραστικό ΚΤΕΛ να μην μπορεί να καρπωθεί ούτε από την αποχώρηση της μιας εκ των δύο αεροπορικών εταιριών που εκτελούσε πτήσεις από και προς την Αθήνα.

Ο κ. Γκίκας υποστηρίζει ότι το γεγονός αυτό δεν άλλαξε σε τίποτα την εικόνα που έχει διαμορφωθεί, αφού όπως λέει το οικονομικό κίνητρο απουσιάζει και οι μετακινήσεις είναι υποτονικές.

Ωστόσο σημειώνει ότι το ΚΤΕΛ ανθίσταται και ελπίζει πως θα βγει από την κρίση αλώβητο.

«Το ΚΤΕΛ αντέχει σε αυτές τις εποχές αν και είναι δύσκολα τα πράγματα», λέει ο κ. Γκίκας και προσθέτει «πέρσι τέτοια εποχή το πετρέλαιο ήταν 81 λεπτά και σήμερα 1,41 ευρώ. Όλα ανεβαίνουν και κίνηση παραμένει υποτονική, αλλά θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση».

Πηγή: Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου