Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Με σύμμαχο τον καιρό


Με καλό καιρό θα έρθουν οι απόδημοι στην Ήπειρο και θα γιορτάσουμε το Πάσχα, ενώ ο ήλιος και οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα αποδειχθούν σύμμαχοι όσων και φέτος θα ψήσουν στις αυλές τους τον πατροπαράδοτο οβελία, παρέα με συγγενείς και φίλους.
Όπως τόνισε χθες στον «Π.Λ.» ο αναπλ. Καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Άρης Μπαρτζώκας, το εορταστικό τετραήμερο που ουσιαστικά ξεκινάει σήμερα, θα κυλήσει ομαλά σε σχέση πάντα με τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας.
Αναλυτικά,


  η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια. Το απόγευμα ωστόσο αναμένεται να αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερα φαινόμενα. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 22 με 23 βαθμούς.
Η συννεφιά το βράδυ της Ανάστασης θα βοηθήσει να ανέβει η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, η οποία δεν θα είναι μικρότερη των 10 βαθμών Κελσίου. Η μέγιστη θα αγγίξει τους 22 βαθμούς.
Το ψήσιμο του οβελία θα συνοδευτεί με αρκετά καλό καιρό, ενώ ανάπτυξη νεφώσεων προβλέπεται κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής. Ωστόσο, η πιθανότητα να βρέξει έστω και ασθενώς εμφανίζεται μικρή.
Καλύτερος από το Πάσχα θα είναι ο καιρός την ερχόμενη Δευτέρα, ευνοώντας έτσι σημαντικά την επιστροφή των εκδρομέων από την εξοχή ξανά στις εστίες τους. Αλλαγή αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης που, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τελευταίες προβλέψεις, αναμένονται βροχές στην περιοχή μας.


Πηγή: Πρωινός Λόγος
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου