Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Σύντομα θα γυρίσουν πίσω και άλλες κλεμμένες εικόνες


Διαβεβαιώνει ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης

Την πεποίθηση, ότι οι εικόνες που έχουν κατά το παρελθόν κλαπεί από μοναστήρια και ναούς της Ηπείρου θα επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Καχριμάνης τόνισε, ότι έχουν κατασχεθεί και άλλες εικόνες στο Άμστερνταμ, που μετά το Πάσχα αναμένεται να επιστρέψουν. «Αρχίζουν και σφίγγουν τα πράγματα. Και θα βρεθούν αυτοί που έδρασαν χωρίς να σεβαστούν ούτε το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, ούτε την πολιτιστική κληρονομιά», υπογράμμισε.
Συγκεκριμένα, στο Άμστερνταμ κατασχέθηκαν οκτώ συνολικά εικόνες, εκ των οποίων οι έξι είχαν κλαπεί από το Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κουκούλι Ζαγορίου και οι δύο είχαν… κάνει φτερά από το Ναό του Αγίου Αθανασίου Σαμαρίνας. Η ταυτοποίησή τους έγινε με βάση τις φωτογραφίες των κειμηλίων που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχίας Ιωαννίνων.
Ο κ. Καχριμάνης ευχαρίστησε τέλος και δημόσια όσους έδωσαν πληροφορίες για το πού μπορεί να βρίσκονται οι κλεμμένες εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου