Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Προετοιμάζονται για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού

Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό και στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Βασικός της στόχος ήταν να προετοιμαστεί η συνάντηση όλων των Δημάρχων του Νομού Ιωαννίνων και του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων αλλά και το νέο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων.
«Η έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να οδηγηθούμε στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν έχει νόημα σήμερα να μιλούμε για τον χρόνο που χάθηκε. Πρέπει όλοι να τρέξουμε πλέον για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι έτοιμος να το κάνει και ελπίζουμε η συνεργασία με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού να είναι εποικοδομητική και ουσιαστική. Έτσι η αυτοδιοίκηση θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξει αυτό που οφείλει προς τους πολίτες» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου