Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ από κτηνοτρόφους


                       
Πολλά είναι τα παράπονα για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ιδιαίτερα παράπονα για τους υπαλλήλους (Γεωπόνους και κτηνιάτρους) όπου με την συμπεριφορά τους και τις ενέργειές τους όχι δεν βοηθάνε τους παραγωγούς αλλά τους πολεμάνε . Σε ορισμένες των περιπτώσεων είναι ιδιαίτερα σκληρή και αδιάφορη για τα εισοδήματα των παραγωγών. Καμία κυβέρνηση <<δεν τους έχει βάλει χέρι>> με αποτέλεσμα να χαίρουν μίας ιδιαίτερης ασυλίας που όμως τις συνέπειες της πληρώνει ο αγροτικός τομέας.
 Αυτό συμβαίνει και στον ΟΠΕΚΕΠΕ Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και σε άλλα υποκαταστήματα.
 Όμως κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων είχαμε, στην περιοχή Κορώνης Μαγαρά, του Ηρακλείου, όπου κατέλαβαν τα γραφεία. Tα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων μετά τη διαπίστωση ότι δεν καταβλήθηκε στους λογαριασμούς τους το ποσοστό της προκαταβολής από την εξισωτική αποζημίωση του 2009, αν και οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι είχαν τακτοποιήσει τόσο τα δικαιολογητικά τους όσο και τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών
Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Ηρακλείου, Κ. Καράτζης, ανέφερε ότι τα 2/3 των δικαιούχων κτηνοτρόφων δεν εισέπραξαν τα χρήματα.

                                                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου