Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την διαπραγμάτευση


Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, δίνουν μια πραγματική μάχη για ουσιαστική διαπραγμάτευση, ώστε να μην γονατίσει ακόμη περισσότερο η οικονομία μας. Συγκεκριένα, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς παλεύουν για:
  • 13ος – 14ος μισθός:

 Για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν θα πειραχτούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, γεγονός που διπλασίαζε την ύφεση και θα γονάτιζε ακόμα περισσότερο την οικονομία.
  • Αντικειμενικές αξίες

 Ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να σταματήσουν να μπαίνουν νέοι φόροι, παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Αυτό θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή. Για παράδειγμα, θα αυξανόταν το χαράτσι της ΔΕΗ, 16 φόροι στα ακίνητα, οι φόροι μεταβίβασης και γονικών παροχών, ενώ θα διαλυόταν ό,τι έχει απομείνει στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.
  • Επικουρικές Συντάξεις

Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης. Το όριο των 300 ευρώ καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα τους 7 στους 10. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουτρουμάνης πίεζε από τον περασμένο Δεκέμβρη, για νέα οριζόντια περικοπή, την 3η, μέσα στο 2011, την οποία μάλιστα θεωρούσε απαραίτητη, διότι -όπως έλεγε- τον Απρίλη τα Ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις.
  • Κατώτατος μισθός

Έχει γίνει σαφές κατά τη συνάντηση στο Μαξίμου ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, χωρίς να προσαρμόζονται σε αυτό οι υπόλοιπες αμοιβές.
  • Μείωση εργοδοτικών εισφορών.

Για πρώτη φορά, τίθεται θέμα μείωσης εργοδοτικών εισφορών, πρόταση που η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει εδώ και ενάμιση χρόνο.
  • Εσωτερικό χρέος

Τέλος, στην πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου